Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tolušić: Potpore agraru neće smanjivati zbog Brexita

Tolušić je najavio gradnju 20 centara za prijem i trženje voća i povrća u iduće tri godine
29. ožujka 2019. u 21:48 5 komentara 203 prikaza
Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpore za naše poljoprivrednike bit će na istoj ili višoj razini nego sada, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na otvorenju 22. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma i 4. sajma drvnog svijeta u Gudovcu, komentirajući izlazak Velike Britanije iz EU i posljedično smanjenje EU proračuna u novom financijskom razdoblju.

Theresa May, Brexit pripreme za brexit Hrvati će u Britaniju i dalje bez vize i vrijedit će im vozačka

Tolušić je najavio gradnju 20 centara za prijem i trženje voća i povrća u iduće tri godine. Govoreći o strategiji razvoja poljoprivrede i ribarstva RH, koju resorno ministarstvo radi u suradnji sa Svjetskom bankom, pozvao je pak poljoprivrednike da se uključe sa svojim prijedlozima i komentarima te podsjetio da je osigurano i povoljno zaduživanje za korisnike investicijskih mjera za ruralni razvoj.

– Ove će godine kroz tridesetak natječaja sva raspoloživa sredstva biti stavljena u opticaj. Do sada je iz najizdašnije mjere 4 ugovoreno 1400 projekata. Iz mjere 6 za mala gospodarstva ugovore je potpisalo 4000 korisnika, a za temeljne usluge i obnovu sela provodi se 941 projekt. Od početka ove godine poljoprivrednicima i ribarima je isplaćeno već gotovo 1,8 mlrd. kuna od čega se više od milijarde odnosi na prvu ratu izravnih plaćanja i u maksimalnom iznosu koji dopušta državni proračun – istaknuo je.

Gudovac: Ministar Tolušič otvorio Proljetni međunarodni sajam KATEGORIJE Bjelovarski sajam Tolušić najavio optimistično razdoblje za hrvatsku poljoprivredu

U Gudovcu do nedjelje na površini od oko 80.000 kvadrata izlaže više od 400 izlagača 10 zemalja, a očekuje se više od 40.000 posjetitelja.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • Avatar Tračalo
  Tračalo:

  na poljoprivredno zemljište treba uvesti porez a oni vjernici koji ga ne obrađuju ga trebaju darovati Jehovinim svjedocima

 • Deleted user:

  Ovome ja ne bi dao ni tri kokosi da ih pazi

 • Nikola Turajlić-jaružalo:

  Mea culpa, mea maxima culpa, jer sam prodao svoje poljoprivredno zemljište, ne znajući kako će isto postati zlatni rudnik. Da je pas znao ne bi s..o, pa bi zeca safatao. Nema veze neka nam naši zemljoradnici uživaju benefite nove agrarne ... prikaži još!e politike vjerodomoljubne vlasti.... P.S. Gospon administrator nadam se da sam u ispravnom trendu pohvale i samohvale.