Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u Bjelovaru

Tolušić: Potpore agraru neće smanjivati zbog Brexita

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2019.
u 21:48

Tolušić je najavio gradnju 20 centara za prijem i trženje voća i povrća u iduće tri godine

Potpore za naše poljoprivrednike bit će na istoj ili višoj razini nego sada, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na otvorenju 22. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma i 4. sajma drvnog svijeta u Gudovcu, komentirajući izlazak Velike Britanije iz EU i posljedično smanjenje EU proračuna u novom financijskom razdoblju.

Tolušić je najavio gradnju 20 centara za prijem i trženje voća i povrća u iduće tri godine. Govoreći o strategiji razvoja poljoprivrede i ribarstva RH, koju resorno ministarstvo radi u suradnji sa Svjetskom bankom, pozvao je pak poljoprivrednike da se uključe sa svojim prijedlozima i komentarima te podsjetio da je osigurano i povoljno zaduživanje za korisnike investicijskih mjera za ruralni razvoj.

– Ove će godine kroz tridesetak natječaja sva raspoloživa sredstva biti stavljena u opticaj. Do sada je iz najizdašnije mjere 4 ugovoreno 1400 projekata. Iz mjere 6 za mala gospodarstva ugovore je potpisalo 4000 korisnika, a za temeljne usluge i obnovu sela provodi se 941 projekt. Od početka ove godine poljoprivrednicima i ribarima je isplaćeno već gotovo 1,8 mlrd. kuna od čega se više od milijarde odnosi na prvu ratu izravnih plaćanja i u maksimalnom iznosu koji dopušta državni proračun – istaknuo je.

U Gudovcu do nedjelje na površini od oko 80.000 kvadrata izlaže više od 400 izlagača 10 zemalja, a očekuje se više od 40.000 posjetitelja.

Komentara 5

Avatar Tračalo
Tračalo
06:58 30.03.2019.

na poljoprivredno zemljište treba uvesti porez a oni vjernici koji ga ne obrađuju ga trebaju darovati Jehovinim svjedocima

DU
Deleted user
10:00 30.03.2019.

Ovome ja ne bi dao ni tri kokosi da ih pazi

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:08 29.03.2019.

Mea culpa, mea maxima culpa, jer sam prodao svoje poljoprivredno zemljište, ne znajući kako će isto postati zlatni rudnik. Da je pas znao ne bi s..o, pa bi zeca safatao. Nema veze neka nam naši zemljoradnici uživaju benefite nove agrarnee politike vjerodomoljubne vlasti.... P.S. Gospon administrator nadam se da sam u ispravnom trendu pohvale i samohvale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije