Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tolušić o uginuću lipicanca s đakovačke ergele: Glupa je priča, istražujemo je

Ravnatelj ergele konja je dao u zakup svome ocu, a on unuku, nakon čega se dogodila nesreća
14. siječnja 2019. u 13:42 8 komentara 1765 prikaza
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak da se istražuje slučaj uginuća konja iz Državne ergele te će nadležna tijela postupati nakon izvješća policijske uprave i na temelju predočene dokumentacije.

meso Na području tri županije Velika akcija: Inspekcija zaplijenila 1225 kg mesa nepoznatog podrijetla

"Zapravo još čekam izvješće policijske uprave, pa ćemo vidjeti i postupiti na temelju predočene dokumentacije", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima odgovarajući na pitanje o stradanju lipicanca iz Državne ergele Đakovo. Dodao je kako je za taj slučaj čuo tek protekle subote pa nije stigao proučiti dokumentaciju.

Ministarstvo poljoprivrede i policija istražuju slučaj uginuća šestogodišnjeg lipicanca s kojeg je pao maloljetni sin ravnatelja Državne ergele Đakovo Mirka Damjanovića. Konj je istrčao na željezničku prugu Vinkovci – Zagreb i pao pod vlak.

Prema pisanju medija, ravnatelj ergele konja je dao u zakup svome ocu, a on unuku, nakon čega se dogodila nesreća.

Ministar Tolušić sporni ugovori Bila je greška? Ipak postoje 4 zaposlena vozača u ministarstvu

Na opasku novinarke kako je slučaj nevjerojatna priča i djeluje kao neki film, ministar je odvratio kako je to "glupa priča". "Glupa je priča definitivno, slažem se u potpunosti", rekao je Tolušić.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • Nikola Turajlić:

  Baš nemaju sreće konji sa našim vjerodomoljubnim braniteljima. Madi Jastreb je krmio svoje pse sa kobilom, a sada je dični braniteljski potomak (unuk) državnog lipicanera potjerao pod vlak. Nije ni čudo što i naši dvonožni kopitari u stampedu jure iz ... prikaži još! neovisne države u bijeli svijet, a za njima i dvonožni papkari, u strahu da će ostati bez testisa dok dokažu da nisu državni bikovi. Takve i slične pojave se redovito dešavaju u neovisnoj državi, u kojoj naši osloboditelji i njihovi dični potomci uživaju neograničenu slobodu, pravice stečene zbog svojih neprocjenjivih zasluga.

 • Avatar boros
  boros:

  ...vrana vrani ne kopa oci. Jb Zemlju koja CRO nema,LZN...

 • Lukovo184:

  Glupa je i priča o vozaču....