Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni ugovori

Bila je greška? Ipak postoje 4 zaposlena vozača u ministarstvu

Ministar Tolušić
Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2018.
u 15:35

Ubrzo je reagiralo i Ministarstvo poljoprivrede koje je u najkraćem mogućem roku pronašlo čak četiri vozača koja su zaposlena na neodređeno.

Nakon što je  uhićen Blaž Curić, kum Milijana Brkića i jedan od vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, u javnost je procurila informacija da je zapošljavanje vozača na ugovor o djelu protuzakonito, a upravo je Curić kao umirovljeni branitelj radio na takav ugovor, prenose 24sata

Ubrzo je reagiralo i Ministarstvo poljoprivrede koje je u najkraćem mogućem roku pronašlo čak četiri vozača koja su zaposlena na neodređeno. Jučer se oglasilo Ministarstvo poljoprivrede koje je vrlo brzo pronašlo objašnjenje.

- Zbog Odluke Vlade o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske svi vozači su radili na ugovor o djelu, pa tako i Blaž Curić – stoji u odgovoru. 

Pogledajte video kronologije afere lažnih SMS-ova:

Danas drugačija situacija. Iz Ministarstva poljoprivrede su se predomislili pa danas tvrde kako čak četvero vozača ne radi na ugovoru o djelu. 

Iz Ureda ministra objašnjavaju da su zaista svi vozači do početka godine bili zaposleni na ugovor o djelu, a onda su na dva natječaja, zaposlena četvorica od ukupno njih šest. S Curićem je raskinut ugovor nakon uhićenja, pa je ostao još samo jedan zaposleni na ugovor o djelu.

- Nemamo što skrivati, dogodila se greška u provjeri s kadrovskom službom. Nije Curić jedini koji je imao ugovor o djelu – neslužbeno su rekli iz Ministarstva. 

Ministar Tolušić
1/5

Komentara 25

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:11 28.09.2018.

Kad je Milanovic sve Hrvatsko smijenio i uhljebio svoje podrzavali ste ga! Isti ovi novinari, tko vam jos vjeruje?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:10 29.09.2018.

Veliki krimen je zaposliti branitelja , nekog iz otadzbine s direktnom vezom s Vucicem kao sofera Hrvatskih politicara ne bi smetalo, najbolje odmah nekog iz HNDa.

DU
Deleted user
15:39 28.09.2018.

vjerodostojno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije