Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Todoriću obavijest o istrazi na ploči

Ivica Todorić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
28.10.2017.
u 15:12

Rješenje o istrazi protiv Todorića i drugih osumnjičenih u aferi Agrokor još nije pravomoćno jer je Todorić nedostupan pravosuđu

Iako je rješenje o provođenju istrage protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ante i Ivana te još 12 osumnjičenih u aferi Agrokor doneseno 18. listopada, ono još nije postalo pravomoćno. Razlog tome su žalbe obrana, ali i činjenica da je Todorić trenutačno nedostupan pravosuđu.

Rok za žalbu 7. studenog

Kao i njegovi suosumnjičenici, i on ima pravo na žalbu na rješenje o provođenju istrage, no da bi žalbu mogao podnijeti, rješenje mu mora biti uručeno. A s obzirom na to da se ne zna gdje je, to je teško. U takvim situacijama obično se šalju obavijesti na poznatu adresu i smatra se da je rješenje uručeno ako ga primi netko od članova osumnjičenikove obitelji. Ako se to ne može provesti, meritorna se odluka objavljuje na oglasnoj ploči tijela koje je odluku donijelo.

Ivica Todorić
1/18

U ovom slučaju to je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a oni su na svojoj oglasnoj ploči 24. listopada objavili da je protiv Todorića doneseno rješenje o provođenju istrage. Prema postojećim zakonskim propisima, objavom na oglasnoj ploči smatra se da je osoba obaviještena da se protiv nje provodi istraga, a na oglasnoj ploči to rješenje treba biti osam dana. Nakon toga teče rok od osam dana za žalbu, što znači da je 7. studenog rok do kojeg bi Todorić i njegovi branitelji trebali uložiti žalbu na spomenuto rješenje.

O toj žalbi, kao i žalbama ostalih osumnjičenika potom će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Ako žalbe odbije, rješenje o provođenju istrage postat će pravomoćno i istraga će formalno moći početi. To vjerojatno znači da bi sva pravna procedura oko Todorića i ostalih, barem što se suda tiče, mogla biti okončana do prve polovine studenog.

Ivica Todorić
1/10

Činjenica da se odlučivanje o žalbama razvuklo na ruku ide i saborskom istražnom povjerenstvu koje bi se trebalo baviti Agrokorom. Oko njega se lome politička koplja jer ga HDZ na sve moguće načine opstruira smatrajući da ono treba prestati s radom u trenutku kada istraga i formalno počne. Taj stav zastupaju iako je i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, kazao da saborsko povjerenstvo može raditi bez obzira na pokrenutu istragu. Povjerenstvo bi s radom trebalo početi 3. studenog, a ako HDZ ostane pri svom stavu, moći će raditi do polovine studenog.

Na sigurnoj udaljenosti

Što se tiče Todorića, on sve što se oko njega događa za sada promatra sa sigurne udaljenosti, vjerojatno iz Londona. Uredno se oglašava na svojem blogu, nesmiljeno i dalje napadajući Antu Ramljaka i Vladu Andreja Plenkovića. Od kada je protiv njega pokrenuta istraga, Todorić je se na blogu oglasio nekoliko puta, no ni u jednom trenutku nije komentirao istražni zatvor koji mu je određen ni međunarodnu tjeralicu i EUN koji su u međuvremenu za njim raspisani. Istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a tužiteljstvo je za sada predložilo saslušanje njih 60. Od toga broja njih 15-ak odnosi se na Todorića.

Komentara 17

BA
barbaizamerike
15:49 28.10.2017.

zanimljivo da i politicari ovdje daju komentare

BA
barbaizamerike
15:20 28.10.2017.

Molim malog Ivicu da se hitno javi bolje to nego da ga kidnapiraju jer se u USA sve zna i njegove veze sa ekipom Jugonostalgicara Stroka Canjuge Manolica i Beogradske veze Zdenka(odvjetnik od Todorica branio je i Slobu Milosevica ii bio suradnik KOSa )sve se zna i zasto ti se sin ozenio iz inozemstva.Ma sve ajde Ivice radnici te cekaju

AD
adrad
15:32 28.10.2017.

Pripremio se Ivica za sbe scenarije, ali za ovaj gdje neznaš ko pije a ko plaća nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije