Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorićeva jahta na dražbi, sutra je mogu razgledati potencijalni kupci

Sutra će u marini Zadar – Tankerkomerc moći razgledati Agrokorovu jahtu Riva 85 Opera na kojoj je obitelj Todorić provodila mnoga ljeta.
06. kolovoza 2017. u 18:03 10 komentara 2761 prikaza
Jahta Jana
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sutra će u marini Zadar – Tankerkomerc moći će potencijalni kupci razgledati Agrokorovu jahtu Riva 85 Opera na kojoj je obitelj Todorić provodila mnoga ljeta.

Kineski milijarder Jiangxiong Hu: Spasio bih Agrokor s 2,7 milijardi eura

Priopćenje Agrokora o razgledavanju jahte prenosimo u cijelosti: 

"Izvanredna uprava Agrokora objavila je 26. svibnja 2017. godine na svojim web stranicama javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju određenih pokretnina, konkretno motorne jahte i helikoptera, čime je započeo proces prodaje pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija. Od objave javnog poziva do danas zaprimljeno je 15 iskaza interesa za kupnju jahte te 12 iskaza interesa za kupnju helikoptera. Svi koji su do sada na ovaj način iskazali svoj interes za kupnju će o detaljima daljnjeg tijeka procesa prodaje biti i dalje obaviješteni izravno.

U međuvremenu je donesena procedura prodaje imovine Agrokora, koja za prodaju pokretnina i nekretnina predviđa i angažiranje specijaliziranih agenata za posredovanje u prodaji ove vrste imovine. Tako je za prodaju motorne jahte među više ponuđača kao agent za posredništvo u prodaji jahte odabrana tvrtka Navis Marine d.o.o. iz Zagreba. Radi se o renomiranoj tvrtki koja je specijalizirana za posredovanje i savjetovanje u brodarskoj industriji, a koja svojim klijentima nudi široku selekciju novih i rabljenih brodova kvalitetnih proizvođača. 

Upravna zgrada HEP-a Lidija Kiseljak IPO je važan i zbog boljeg upravljanja HEP-om, ali i oživljavanja tržišta

Tražena cijena - 1,4 milijuna eura

Predmet prodaje je motorna jahta model Riva 85 Opera imena „Jana“, proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara. Tražena cijena je 1,4 milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje, podložan uvjetima iz i u vezi postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja. 

Svi zainteresirani potencijalni kupci svoje ponude mogu proslijediti tvrtki Navis Marine d.o.o. kao službenom agentu za posredovanje u prodaji ove motorne jahte na kontakt: info@navis-marine.com, najkasnije do 1. listopada 2017. godine. Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo ne sklopiti kupoprodajni ugovor po završetku prikupljanja i analize ponuda.

Ivica Todorić RAT ZA DUGOVE Rusi prijavili Todorića, ali nisu odustali od financiranja Agrokora

Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji, a od sinoć se nalazi u marini u Zadru. Što se pregleda tiče, svi zainteresirani kupci će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda odnosno probne vožnje biti potrebno uplatiti i određenu naknadu, sukladno vrijednosti motorne jahte, što je kod prodaja pokretnina ovakve vrijednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od ovog utorka, 8. kolovoza. 

Slična procedura vrijedit će i kod prodaje helikoptera, gdje je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom.  Očekivanje izvanredne uprave je da se prodajni proces okonča tijekom listopada. Prilikom prodaje pokretnina i druge imovine Agrokora fokus izvanredne uprave i dalje će biti na transparentnom i otvorenom procesu te postizanju maksimalne vrijednosti", stoji u priopćenju Agrokora.

Marko Lesić Predsjednik uprave Nexusa: U slučaju s Agrokorom postupali smo po zakonu Ivica Todorić Agrokor Rendulić: Todorić nije tražio novac bez ugovora Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak Objavljeni uvjeti Agrokor pozvao dobavljače da iskažu namjeru o sudjelovanju u financiranju koncerna
TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • Budak:

  Nikoga ne zanimaju te "kazne" i "rasprodaja" za Todorica i njegovu imovinu. Bacate narodu prasinu u oci sa ovom propagandom. Nas zanima samo sljedece: 1. Kad ce Todoric i Mafija koja mu cuva leda biti uhicena, odnosno kad ce im ... prikaži još! se suditi? 2. Gdje je i kad ce se pronaci i konfiscirati njegova stvarna imovina skrivena na tajnim racunima? Odgovor na ova dva pitanja je kljucan za razvoj Hrvatske u pravnu drzavu.

 • Avatar Azriel
  Azriel:

  Obzirom da sam godinama dobivao njegove bonove. Evo izdao sam tranšu bonova, pa jel mogu tako kupiti njegovu jahtu?

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Tja, kaj se more. Naći će se već neki siromah koji će si, unatoč neimaštini, ipak priuštiti to malo Todorićeve jahte. Samo, što je vrijednost jedne jahte (pa i helikoptera) u usporedbi s milijardama eura duga što ga natuče Gazda ... prikaži još! Ivek?! Drugimn riječima, prodaje jahte bit će tek još jedna predstava za javnost, kao eto mni smo se svojski uhvatili ukoštac s raščišćavasnjrm stanja u Agrokoru. Ali takve prozirne fore ne "puše" više ni mala djeca.