Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todoriću blokirana imovina, računi i udjeli u Agrokoru

Ivica Todorić ima devet računa u tri banke: Addiko, Zagrebačkoj i Kreditnoj banci Zagreb, ali još se ne zna koliko je novca na njima
09. studenoga 2017. u 21:31 40 komentara 4136 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Četvrtina Kulmerovih dvora, četvrtina vinograda od 1295 četvornih metara u Šestinama, niz oranica i pašnjaka po Šestinama, oranica od 4762 četvorna metra u Kloštar Ivaniću, pašnjaci u Jelengradu, šikare u Sandrašici... nekretnine su koje je zagrebački Županijski sud, na zahtjev tužiteljstva, blokirao Ivici Todoriću. Osim nekretnina, Todoriću je sud blokirao i poslovne udjele u trgovačkom društvu Agrokor projekti, i to jedan poslovni udjel nominalne vrijednosti od 20.000 kuna te drugi poslovni udjel nominalne vrijednosti od 5,3 milijarde kuna. Todoriću je blokirano i ukupno devet računa u tri banke, Addiko Banci, Zagrebačkoj banci i Kreditnoj banci Zagreb.

ivica todorić nakon odluke britanskog suda Političari debljaju obrambeni dosje Ivice Todorića

Što se tiče tih računa, navodi se da se raspolaganje novcem na računima uskraćuje Todoriću, ali i osobi koja bi imala Todorićevu punomoć ili nalog za raspolaganje novcem.

No, ne navodi se koliko novca ima na tim računima i to zato što “ŽDO Zagreb za sada ne raspolaže podacima koliko se novca nalazi na računima”.

Ivica Todorić
1 / 10
Agrokor - Kulmerovi dvori

U zahtjevu za blokadu navedene Todorićeve imovine navedeno je i da se zna da su Kulmerovi dvori kupljeni za 220,7 milijuna kuna, dok za ostale blokirane nekretnine nema podataka o vrijednosti.

No, tužiteljstvo smatra da je vrijednost svega navedenog manja, odnosno da ne prelazi 1,2 milijarde kuna, kolika je šteta za koju se u aferi Agrokor, za sada, na teret stavlja Todoriću.

Blokadom imovine tužiteljstvo se želi osigurati da Todorić s njom ne može slobodno raspolagati dok se protiv njega vodi istraga, odnosno da je ne može prodavati. Istraga je protiv njega pokrenuta 18. listopada, a to rješenje još nije postalo pravomoćno jer su se Todorić i ostali osumnjičenici žalili na rješenje o provođenju istrage. Očekuje se da bi sve žalbe uskoro trebale stići na zagrebački Županijski sud, a o njima će odlučivati izvanraspravno vijeće.

[video: 21994 / ]

Ako vijeće odbije žalbe, to će značiti da je istraga postala pravomoćna, odnosno da će tužiteljstvo moći početi s ispitivanjem predloženih svjedoka. Todorić će, kako sada stvari stoje, sve to gledati sa sigurne udaljenosti iz Londona, barem do 10. travnja iduće godine, kada bi londonski sud trebao odlučivati o hrvatskom zahtjevu za njegovo izručenje.

>>U tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka još čitajte:

>>Britanci odbili tužbe Sberbanka

>>Ladislav Ilčić: Kritičarima smetaju moji kršćanski nazori i domoljublje

>>Ugostitelji traže: Zabranite hladna pića na kioscima i benzinskim crpkama

>>Brodogradnja: Padne li Uljanik, država riskira 900 mil. dolara i 10.000 radnih mjesta

>>Luka Strižić, Mladi Siščanin osvojio Svemirski Oscar

 | Autor :

Zdravko Marić 'PROSJEČNO ZADUŽIVANJE' Marić o poreznom dugu Agrokora: Još jednom je potvrđeno da sam govorio istinu Ante Ramljak IZVANREDNI POVJERENIK Ramljak: Prestanite od Sberbanka raditi monstruma Ante Ramljak TABLICE TRAŽBINA Objavljen popis: Evo koliko i kome duguje Agrokor

 

 

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  Doći će micek na vratanca , kad mu Englezi isisaju sve pare, šupit će ga ko staru loptu ...

 • bozo boric:

  nije mi jasno zasto su pevece hapsili i stavili u bajbok a todoriće pustili da zajebavaju narod i sprdaju se sa hrvatskom i svojim dobavljačima

 • Deleted user:

  a sta je sa svim tim direktorima banaka..ha..ha..od devedesetih..do ajmo rec..danas..ha..ha..