Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peđa Grbin:

'To je smiješno. Imamo raspisan natječaj za mandatara koji će trajati 24 sata'

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.12.2015.
u 23:42

– Danas smo vidjeli nešto što Ustav RH ne poznaje, 78 bianco potpisa, koji su u biti potpisi koalicije između Mosta i HDZ-a – zaključio je Grbin.

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno kazao je da razgovori između Domoljubne koalicije i Mosta o mandataru nove vlade još traju te da će ime mandatara biti poznato sutra. 

Naglasio je da zajedno imaju 78 potpisa za mandatara. – Očekuje se da bi to trebala biti stabilna većina. Više od 80 će sigurno biti – kazao je Jelić, ali nije želio otkriti tko će još činiti većinu.

Tko će biti mandatar nove vlade?

SDP-ovac Peđa Grbin kazao je da je današnjom odlukom Mosta da napusti pregovore s koalicijom Hrvatska raste i krene u stvaranje većine s Domoljubnom koalicijom otvoreno nekoliko pitanja.

– Najvažnije pitanje jest tko će biti mandatar nove vlade. Meni je smiješno, da ne kažem tužno, da danas imamo raspisan natječaj za mandatara koji će trajati 24 sata. Mi tražimo po Hrvatskoj osobu koja bi to bila voljna pristati – rekao je Grbin te dodao kako je "to nedopustivo". 

– U normalnim državama kandidati za predsjednika vlade znaju se prije izbora – rekao je Grbin i dodao kako su oni istaknuli Milanovića za mandatara, a kada su shvatili da to neće biti moguće, predložili su Božu Petrova. 

– Hrvatska javnost ima pravo znati 24 sata prije nego što je predsjednica stavila rok do kojeg je spremna čekati, ime osobe s kojom će gore doći. Danas smo vidjeli nešto što Ustav RH ne poznaje, 78 bianco potpisa, koji su u biti potpisi koalicije između Mosta i HDZ-a – zaključio je Grbin. 

>>'Masakriralo nas se. Nazivalo fašistima i komunjarama. A mi se samo držimo principa'

>>Tomislav Karamarko na Facebooku: Gotovo je!

Komentara 130

MI
Mihalj11
23:50 22.12.2015.

kak se preznojavajuuu. fino za gledati.

Avatar nula
nula
23:52 22.12.2015.

Kad bi me netko pitao da nacrtam uhljeba , nacrtao bih Pedju.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
23:49 22.12.2015.

Lik zauzme pola sobe, trokrilni ormar, glava velika kao 72cm TV....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije