Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Tmuran vikend mogao bi pokvariti mnogima planove: Za nekoliko područja izdan Meteoalarm

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/DHMZ
1/2
27.08.2021.
u 16:01

U subotu umjereno, često i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u Slavoniji i Dalmaciji često obilnim

Vikend koji je pred nama bit će promjenjiv i nestabilan, s čestim izraženim nevremenima u petak i subotu, prognozirala je meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš za RTL. Osim toga, DHMZ je izdao narančasti Meteoalarm za neka područja. 

Na području srednjeg Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije očekuju se mjestimice obilne oborine uz mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Količina oborine 60 mm. 

Također, narančasto upozorenje izdano je za područje srednjeg i južnog Jadrana gdje je ponegdje moguće grmljavinsko nevrijeme uz obilne pljuskove. Vjerojatnost grmljavine je viša od 80 %, a u Velebitskom kanalu očekuje se jaka, mjestice i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

U zapadnim predjelima unutrašnjosti već prijepodne kiša će polako prestajati, dok će je u ostatku zemlje biti veći dio subote, ali poslijepodne ipak manje obilne u odnosu na prijepodne. Jedino će ponegdje na krajnjem jugu ostati suho. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, u većini Dalmacije umjereno jugo. Nakon još jednog svježeg jutra, i uz ovu promjenu, temperatura će tijekom dana biti malo niža u odnosu na jučer.

U subotu umjereno, često i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u Slavoniji i Dalmaciji često obilnim. U nedjelju malo mirnije, ali i dalje ne posve stabilno pa je poneki pljusak moguć ponajprije u središnjim predjelima. Temperatura će i tijekom vikenda biti ispod prosjeka za kraj kolovoza pa će jutra na kopnu biti prohladna uz samo 10-ak stupnjeva, a i na Jadranu će noći biti svježe.

Komentara 9

Avatar Noldor
Noldor
16:59 27.08.2021.

Zašto gospodarski pojas nije uključen u kartu Hrvatske?

DU
Deleted user
19:37 27.08.2021.

Kiše jesenje...nije za čuditi se.

DU
Deleted user
12:53 27.08.2021.

Bome je malo zafriškalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije