Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toni Ivanišević - Tjedni pregled

Tko zna, možda je vječni derbi između ustaša i partizana važniji od ulaska u EU

Zagreb: Antifašistički protest na Trgu maršala Tita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/10
24.06.2017.
u 11:28

Brani se ime trga, pred nadirućom Bruninom ofanzivom. Bandić najavljuje referendum. Na njega treba izići 50% glasača da bi bio valjan. Na referendum o ulasku u EU, izišlo je oko 43% hrvatskih birača. Tko zna, možda je vječni derbi važniji od toga.

SUBOTA, 17.6.

Hrvatski turizam uvijek nudi nešto više. Npr., krenete oko ponoći avionom iz Zagreba prema Dubrovniku. Trebate sletjeti za manje od sat vremena, kad ono, puhne bura i eto vas učas u Rimu. Avantura! Ako nemate putovnicu, prespavate fino na aerodromu, nema tuša, djeca plaču, ali nema veze. Pamtit će ovo do kraja života. U Gradu, već sutra popodne. Propao vam je i dan u hotelu, srećom, lokalni hoteli nisu skupi. Stignete još okinuti selfi na Banjama i otrčati u sobu pogledati Otvoreno na temu – zašto hrvatski aerodromi ne rade noću?

NEDJELJA, 18.6.

Zdravko Mamić, čovjek je s puno talenata. Ne baš skrivenih. Evo ga na pozornici na vjenčanju Ivana “pobratima miloga” Kovačića. S nekim se grli. Čekajte, je li to Dejo Lovren, koji je prije tri dana trebao svjedočiti i navodno teretiti Maminja na suđenju o izvlačenju love iz Dinama? Da, to je on! “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”, ori se Sheratonom. Maminjo i Mitar Mirić vole se javno. Da je Modrić bio na vjenčanju, možda bi sa Šefom zapjevao još jedan Mitrov hit: Svađali nas mnogo puta, rastanak nam predviđaše, unapred se radovaše, ali bitku izgubiše.”

PONEDJELJAK, 19.6.

Opet nogomet! Tribine stadiona NK Borac na Jarunu pune skauta. Igraju HDZ-ovci i Humanitarne zvijezde. Izdvaja se HDZ-ov veznjak s naočalama. Od njega kreću sve akcije. Zainteresirani su neki ukrajinski i belgijski klubovi. Ruski ga ne vole. Mamića nema, ali evo nam Modrića. Još se vuku repovi iza njegovog nastupa u Osijeku. Zaboravnom Luki, možda pomogne DORH, koji pokreće istragu zbog lažnog svjedočenja. Terapija je jednostavna. Pod prijetnjom zatvora, mnogima se vrati pamćenje.

UTORAK, 20.6.

Neki navijaju za Hajduk, neki za Dinamo, neki za Severinu, neki za Milana. Utakmica je uzbudljiva. Publika navija, RTL daje ritam. Prvo gostuje Severina, pa Milan, pa Pravobraniteljica za prava djece. Svi su u službi spektakla. Vade se crijeva, otvara se duša, prosipaju se utrobe, laže se, grebe i podmaće. Tko je kriv? Odgovor zna samo vjetar... U glavnoj ulozi je mali dječak. Prisutan je u svakoj epizodi. Problem je jedino što on to ne zna. Njega nitko ništa ne pita. On samo voli i mamu i tatu.

SRIJEDA, 21.6.

Radio taxi uber alles! Taksisti iz cijele Hrvatske blokirali Vukovarsku ulicu u Zagrebu i traže zabranu Ubera. Bez obzira tko je prav, a tko je kriv, impresionira cehovska solidarnost taksista. Vlada je na potezu. A na potezu je i njen povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. Najavljuje akciju Konzuma. Otvoriš jedan, zatvoriš 100! Nismo znali da ima slikarski talent. Eno nam maže oči na Braču, gdje otvara jednu prodavaonicu i istovremeno najavljuje zatvaranje 100 drugih. Hoće li blagajnice blokirati Vukovarsku?

ČETVRTAK, 22.6.

Još malo sporta! Igra se vječni derbi između partizana i ustaša. Danas je praznik. Dan antifašističke borbe. Navodno je dosta bitan, ali državni vrh ga bojkotira. Malo Brezovica, pa malo Jazovke. Navečer je tu i prosvjed antifašista na Trgu maršala Tita. Brani se ime trga, pred nadirućom Bruninom ofanzivom. Bandić najavljuje referendum. Na njega treba izići 50% glasača da bi bio valjan. Na referendum o ulasku u EU, izišlo je oko 43% hrvatskih birača. Tko zna, možda je vječni derbi važniji od toga.

PETAK, 23.6.

“Krunisanje”, pardon, inauguracija Aleksandra Vučića, događaj je dana u “regionu”. Novi srpski vožd, okupio je 5000 ljudi. Trubači, kola, vrućina, leskovački voz, pljeskavice, čevapčići, vešalice, kobaje, ražnjići... ukupno, 6 tona! U moru crnih i modrih odijela i kostima, odskaču dvije dame. Vučićeva supruga Tamara, koja je konačno dobila pravo javnosti i naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u haljini boje ciklame. Donijela je i poklone. Za Vučića hrvatske čokolade, za suprugu medaljon Majke Božje od kamenitih vrata. Alal vera!

Komentara 11

ME
Meter
11:48 24.06.2017.

Derbi je davno dobiven, ali na djelu su mućke - baš kao u HNL

SO
SoloHan
14:13 24.06.2017.

Neviđoh partizana nigdje sve sam go četnik

DD
ddh
21:45 24.06.2017.

Nema tu nikakvog derbija, jer nema niti ustasa niti pravih partizana. Ustase su pobijeni, a partizani koji su se borili za slobodu poput Hebranga pobijeni. Ostali su prisutni samo ti koji i danas egzistiraju, a to su zivuci partizanski i komunisticki zlocinci poput Habulina i njihovi potomci koji su vjerniji zlocincu Titu, nego je to bila i OZNA ili Rankovic, ostali su Klasici i Jakovine, ostali su komunisticki mediji koji bi i danas puno vise klali i ubijsli, da na drugoj strani ne stoji hrvatska demokracija.. I t.zv. prepucavanja isto tako nema. Postoji jedino primitivno vrijedjanje od strane mladih obozavaoca zlocinca Tita poput Bernardica ili poput Klasica i medija u Hrvatskoj. To da bi deformirani komunisticki mediji rado napravili jednacicu izmedju kulturne gradjanske Hrvatske i partije prodtaka sa Iblerovog Trga, pa Hrvatske komunistickih medija, to je druga stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije