Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.12.2014. u 14:00

Neugodno je slušati stalno negodovanje na gotovo svaku riječ odvjetnika Olujića koja nije po nečijem ukusu. Glasnim buu, uaa prekidalo se govornika kao novim dražestima demokracije koje je dopustila voditeljica

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Nedjelja, Nova TV, 20.05

Nije nikakva posebna tragedija to što voditelji i žiri prolaze kroz fazu blagog umora. Radeći grozničavo i manje-više savršeno iz tjedna u tjedan, već više od dva mjeseca, večeras im se dogodilo da voditelj Igor Mešin nije znao je li mu ovo osma ili deveta emisija, a i četveročlani žiri je malo posustao. Njihova dužnost da se oduševe ama baš svakom izvedbom svakog natjecatelja (bez čega ova emisija ne bi imala toliku gledanost) nije večeras bila baš najuvjerljivije odrađena.

Prvi znaci ovog prolaznog umora dali su se naslutiti, čini nam se, prije dva tjedna, kad je član žirija Goran Navojec prestao svima govoriti da su bili fantastični i prešao na svoju drugu riječ: fenomenalno. Umorila se i osoba koja je Mineu odjenula u košulju bez umetaka u ramenima, pa smo dobili verziju Luke Nižetića šireg u struku nego u ramenima, što je vražja laž.

1 vijenac

STUDIO 4

Ponedjeljak, HRT 4, 20.15

Andrej Plenković (HDZ), zastupnik u Europskom parlamentu, govornik je koji ne odaje ni jednu svoju frustraciju. Ono što ima reći izlaže na miran, zreo, pribran i precizan način, onako kako ne govori nitko od njegovih kolega. Riječ je o budućem velikom hrvatskom političaru. Sadašnja velika hrvatska novinarka i politička analitičarka gđa Višnja Starešina bila je gošća u studiju te govorila o istoj temi kao i g. Plenković uživo iz Bruxellesa: rezoluciji Europskog parlamenta o Srbiji i njenu Šešelju. Gđi Starešini nema premca u svijetu naših političkih naklapalica što znaju trajati i do pun sat, a da se ništa ne kaže. U nekoliko minuta rekla je najbitnije: Šešelj je pijun Kontraobavještajne službe JNA, još uvijek snažne na svim bitnim položajima u Hrvatskoj, nije trebao na Haaškom sudu biti on, nego dvojica šefova KOS-a, Vasiljević i Simatović, kao organizatori zločinačkog pothvata, tj. propalog uništenja Hrvatske.

4 vijenca

PIRAMIDA

Utorak, HRT 1, 20.10

Odvjetnik Željko Olujić nije miljenik bučnog dijela publike u podgrijanoj „Piramidi“. Još nije ni ustao kako treba niti je otvorio usta, a već se čuje glasno negodovanje, i tako nekoliko puta u nekoliko emisija. Olujić kaže a, a oni odmah buuu, uaaa. Prava jedna mala tradicija koja bi se možda mogla tumačiti kao politička pozadina razloga zbog kojih je „Piramida“ ponovno uvrštena na program – da nije sitnice: Tihomir Dujmović pobijedio je u jednoj „Piramidi“ iako bi i on zaslužio jaku buku da nije bilo Vilija Matule, na čije je autanje (ja sam komunist) publika naprosto podivljala. Dakle: buu, uaa i slične dražesti demokracije što ih je Željka dopustila u odnosu publike prema kandidatima koji joj se ne sviđaju – sve to skupa nema veze s političkom orijentacijom onih protiv kojih publika negoduje. To bi trebalo zabrinuti odvjetnika Olujića jer, koliko god on nastojao biti simpatičan kao političar, publika ga ne voli – jer je Olujić. Zaista misteriozno.

1 kaktus

VIJESTI

Srijeda, HRT 4, 14.00

Sve su naše TV kuće cijeli dan odlično odradile posao. Bilo je dovoljno samo pustiti izjave političara u povodu treće obljetnice rada Vlade. Na svim televizijama vidjeli smo kako padaju izjave – dosta se toga napravilo, puno se radilo, možda se je moglo i više (ali i ovako je bajno)... Opozicija je rekla da je najvažnije da su prošle tri godine i sad je do kraja ove vlade još samo godinu dana – a to je bilo čak tužnije od izjava ministara. Ministri su neuspješno nastojali uljepšati svoj rezultat, a opozicionalci su nas podsjetili ne samo na svoju nemoć nego i na neuspjeh. Cilj svake opozicije jest da vlada što prije padne, a ovi tu naši samo broje dane, kao starija populacija nekad davno na odsluženju vojnog roka u starim režimima. Zar su to naši političari?

1 vijenac

DNEVNIK

Četvrtak, Nova TV, 19.15

U srijedu je najprije išao gol iz španjolske i neuspjesi jednog kluba njemačke nogometne lige. Tek nakon ova dva nogometanja reporterka Anamarija Vuković čitala je na skandalozno trećem, posljednjem, mjestu vijest da je velika splitska sportašica Lucija Zaninović postigla ono što nikad nijedan hrvatski nogometaš ne će: Lucija Zaninović je najbolja na svijetu, čak je puštena i ceremonija proglašenja pobjednika s podizanjem hrvatske državne zastave. Nogometni putokaz gđi Anamariji Vuković uvijek je njen urednik Željko Vela, koji se danas nezaboravno iskazao kao sportski reporter. Zamjerio je Šukeru što je u razgovoru za lokalne novine u dalekom Bangkoku (Tajland) promašio temu: „Umjesto o domaćim problemima, govorio je kako kani postati član Izvršnog odbora Fife u budućnosti.“ Da smo prava država koja ima pravu televiziju, Šuker bi bio pohvaljen.

1 kaktus

TELETEKST HRT

Petak, HRT 1, 22.00

Apel HRT-a za malo više obične građanske kulture u ophođenju političara prema TV novinarima dobrodošao je kao i svaki sličan poziv, npr. ne pljuj na pod, poštujte liniju diskrecije, molimo ne razgovarati s vozačem u vrijeme vožnje, zabranjeno prilaženje otvorenim plamenom, pretrčava divljač (nastavite niz).

Samo dan prije ovog apela u Saboru je održano krajnje ružno natjecanje u nepoznavanju i vrijeđanju novinarske profesije. HRT je potpuno u pravu kad u ovoj prilici štiti svoje novinare i urednike i u svojem apelu sa žaljenjem konstatira da političari vrijeđaju novinare i prijete im jedino u svrhu stranačkih obračuna kojima je jedini cilj da se pojedine političke platforme ispune kakvim-takvim sadržajem. Poslije recenzije TV programa kakvu su dali zastupnici, rijetko ćemo više ikad biti u prilici složiti se s bilo kakvim apelom što dolazi iz HRT-a.

3 vijenca

POPODNEVNI DNEVNIK

Subota, HRT 1, 12.00

Reporterka Kristina Bojić (ex Validžić) stoji ispred Sabora i odgovara na pitanja što je i tko je potpisao za predsjedničkog kandidata iako bi široj publici bilo zanimljivije pitanje kako ste, kako je u braku. Nemajmo straha jer osobnu notu u izvještavanje Kristine Bojić unio je don Ivan Grubišić, bivši predsjednički kandidat koji je rekao da odustaje od kandidature „ja osobno, iz osobnih razloga odlučio sam“. Prvak osobnosti ovog tjedna je g. ministar Branko Grčić. On je na treću obljetnicu Vlade, u srijedu, izjavio nešto zaista osobno. Upitan koliko je zadovoljan radom Vlade u protekle tri godine, g. potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije izjavio je: „Ja sam osobno zadovoljan.“ Kako i ne bi, komentira nacija: doselio se u Zagreb, plaća dobra i redovita, frizura postojana. Sve su to i više nego dovoljni razlozi u karijeri jednog političara koji je samo htio reći da ne govori uime Vlade.

1 vijenac

>>Mlada voditeljica Miholjek mora čitati stare riječi koje su odavno trebale nestati

>>Danijela Trbović voditeljica je koja govori više od svojih gostiju

Komentara 17

DU
Deleted user
14:54 07.12.2014.

to triba ukinut a ne joj davat šolde za ništa.

QQ
qqriqrac
15:06 07.12.2014.

Pa jasno je tko. Radmanovi skojevci.

NV
novo vriijeme
15:35 07.12.2014.

U našoj Hrvatskoj svaka dobra ideja uplitanjem raznih interesa degenerira u ruglo. Pitam se koji to bezvezni mozgovi planiraju ove prozirne i jeftine promotivne TV slike sa kontraefektom. Radman nije tako neukusan ali netko jeste. Emisija je propala od kadakada je Gabrić u poljednjoj emisiji prve sezone misleći da su mikrofoni isključeni rekao "Hvala Željka" nakon što je pobjedio bez ikakvog razloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije