Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vođe stožera

Tko su glavni ljudi u timovima najjačih kandidata za predsjednika!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
27.10.2014.
u 10:35

U užem timu okupio je pedesetak ljudi, kao kandidat Saveza za Hrvatsku koristi se infrastrukturom stranaka iz tog saveza.

Iako Vlada još (!) nije odredila točan datum predsjedničkih izbora, oni kucaju na vrata, a izborni timovi dvoje najjačih kandidata – Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović – potpuno su oformljeni. Zasad je dojam da je HDZ-ov tim za predsjedničke izbore pomalo u sjeni Josipovićeva u kojem apsolutno dominiraju – žene.

U timu aktualnog predsjednika, čini se, skloniji su političkom marketingu i stvaranju priče o samom timu. Tako je u najužoj predsjednikovoj ekipi za izbore, koju vodi Tamara Obradović Mazal, i Željka Antunović, bivša protukandidatkinja za predsjednicu SDP-a Zorana Milanovića koju je šef SDP-a nakon tih unutarstranačkih izbora potpuno marginalizirao. Odabir Ž. Antunović, osim što je “zazvučao” u medijima, navodno je dobro prihvaćen i među esdepeovcima budući da je stranačkim koordinatorima za izbore na terenu ona nadređena kao direktorica operacija. Njen dolazak u Josipovićev tim dijelom je protumačen i kao njegov odmak od sve nepopularnijeg SDP-a, a pogotovo premijera Zorana Milanovića.

U predsjednikovu timu je i Marija Lugarić, SDP-ova saborska zastupnica koja je bila i zamjenica tadašnjem ministru obrazovanja Željku Jovanoviću. M. Lugarić zadužena je za organizaciju kampanje na terenu i u timu je smatraju vještom organizatoricom. Nedavno se Josipovićevu stožeru kao glasnogovornica kampanje pridružila i Mladenka Šarić, bivša dugogodišnja Večernjakova politička novinarka koja je izvještavala iz Sabora.

Tamara Obradović Mazal, direktorica kampanje, ujedno je i predsjednikova savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU. Josipovićev izborni tim smješten je u Hrvatskom novinarskom domu, a jedino šefica tima T. Obradović Mazal ima puni uvid u to tko je sve angažiran u kampanji, odnosno pretkampanji. Svojevrsna doza konspiracije nužna je u svakom timu kako bi se izbjeglo “curenje informacija”, ali kako bi se i stvari bolje držale pod kontrolom. Iako je na posljednjem Predsjedništvu HDZ-a bilo ocjena da nisu svi u vrhu stranke zadovoljni jasnoćom poruka Kolinde Grabar Kitarović, šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da ona HDZ-u odgovara, a da će uvijek biti sitnih prigovora. Budući da je K. Grabar Kitarović izazivačica, očekivalo se da će ona nametati tempo kampanje, no u HDZ-u čekaju da se napokon odredi datum izbora kako bi krenuli s predstavljanjem njena izbornog programa. Ne žele da se Kolinda nepotrebno “troši” u ovom dijelu pretkampanje, a malo su pustili “dečke da se svađaju”, misleći na Ivu Josipovića i Milana Kujundžića.

Šef Kolindine kampanje je dr. Miro Kovač, bivši hrvatski veleposlanik u Berlinu i međunarodni tajnik HDZ-a. Osoba od velikog povjerenja HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje je Jadranka Jureško Kero, koja je do angažmana u izbornoj kampanji bila Večernjakova dopisnica iz New Yorka. Glasnogovornik kampanje je Mladen Pavić, bivši glasnogovornik Vlade Jadranke Kosor, a prije toga Ministarstva poljoprivrede. Taktika kampanje HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje zasad je obilazak terena, a planira obići cijelu Hrvatsku. Kolinda ne propušta ni utakmice pa su česte njene fotografije u navijačkim dresovima. Ne zaobilazi ni vjerske događaje i mise.

Milanu Kujundžiću direktor kampanje je Milan Petrak, odvjetnik koji je njegov zamjenik u Hrvatskoj zori. Glasnogovornik kampanje je novinar Ivan Hrstić. U užem krugu suradnika, kaže Kujundžić, ima pedesetak ljudi.

>> Dio HDZ-a traži da Kolinda bude žešća i agresivnija, a Karamarko ipak zadovoljan

Komentara 41

ĆA
ćaćaća
10:41 27.10.2014.

kod predsjednika mogu biti samo istačnjačka imena tipa..tamara aleksandar saša siniša vanja itd...

AN
anabanana1812
11:41 27.10.2014.

Polako, ali sigurno, bližimo se početku prave kampanje, onda će se bez ikakve sumnje vidjeti kako ovu pobjedu, po prvi puta u Hrvatskoj, odnosi žena, i to kakva! :)

ĆA
ćaćaća
10:43 27.10.2014.

sveznamdrugi...od početka tvrdim da je ivo instalirao kojundžića da uzme dio glasova desnice kolindi..nisam primjetio da ljevica ima još nekoliko kandidata ..valjda su zato stavili bandića u pritvor da u gradu zagrebu ne uzme glasove josipoviću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije