Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radmanov eliksir

Tko (ne)bi probao čudesnu tabletu protiv starosti?

radman (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
24.10.2011.
u 08:30

Neki smatraju da je umjesto uzimanja antioksidansa pametnije pojesti jednu jabuku dnevno.

Eliksir mladosti, preparat koji je nedavno predstavljen javnosti i iza kojeg je svojim imenom uglednog znanstvenika stao akademik Miroslav Radman, podijelio je mišljenja znanstvenika, liječnika, političara...

Izazvao je mnoge kontroverze, nekritično odobravanje, ali i žestoko osporavanje koje uglavnom dolazi iz znanstvenih i medicinskih krugova. Jedni se čak pitaju je li, stavši iza preparata koji nije izvorno sam osmislio nego je to učinio liječnik Slavko Ivković, Radman upropaštava svoj ugled ozbiljnog znanstvenika koji je imao zavidne uspjehe. Mnogi, koje smo zvali s pitanjem što misle o Radmanovu tzv. eliksiru mladosti o tome nisu željeli govoriti.

Činjenica je da je ADR, kako se “eliksir” zove, predstavljen kao koktel moćnih antioksidansa koji starenje usporava na razini stanice. Koliko je učinkovit, teško je reći jer je i sam Radman na prezentaciji kazao kako to ne može precizirati jer “nema još jednog Radmana da bi se uočila razlika između njega koji ga pije i tog drugog koji ga ne bi uzimao”.

To je doživljeno kao priznanje da kliničko testiranje nije provedeno. Tako je i jedan dio naših sugovornika bio skeptičan, dok drugi ima neupitno povjerenje u akademika i njegov preparat.

Što o "eliksiru mladosti" misle poznati pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Komentara 55

KA
katasteko
08:51 24.10.2011.

Najbolji antioksidanc je bundeva.( odavno je već poznato da se rakijski kazan,pred pečenje rakije ,najprije otkuha bundevu da mu očisti kazan i cijevi pri čemu oksidi nestanu sa bakra) Radman je zakasnio sa svojim \" eliksirima\" Smiješno za čut. Njega pomlađuje 1500 kuna koliko za to traži. Sramoti stvarno svoju okolinu. Bljac!!!

MA
marcelhost
08:53 24.10.2011.

@ novinarka: tko su Vaši sugovornici koje tako često spominjete u tekstu?

OB
-obrisani-
12:32 24.10.2011.

miroslave rad mane, nemoj huljit rode, bolje popi rođo, čašu muške vode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije