Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN MU ISTRAŽNI ZATVOR

Tko je zloglasni kriminalac Filip Korać koji je ušetao u Remetinec? Njegov odvjetnik: 'Radi se o bagatelnom kaznenom djelu'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/MUP Srbije
1/3
30.04.2022.
u 12:03

Filipa Koraća se povezivalo i s raznim kriminalnim radnjama, između ostalog i sa ubojstvima, a jedini put kada je Korać bio uhićen je bilo u kolovozu 2016. godine nakon ubojstva Čede Đokića u Zvorniku

Filip Korać prošli se tjedan dragovoljno javio u zatvorski sustav u Remetincu, potvrdio nam je to njegov odvjetnik Gordan Preglej. 

Kako je kazao, Korać se javio se zato što je čuo da se protiv njega u Republici Hrvatskoj vodi postupak protiv zbog krivotvorenja dokumenata u kojem mu je određen istražni zatvor.

Određen istražni zatvor

Poželio je riješiti taj problem zbog čega je kontaktirao odvjetnika i dogovoreno je da uđe u Remetinec. Kako neslužbeno doznajemo, određen mu je istražni zatvor, a o kojem se točno postupku radi ne zna se još.

- Došao je u Hrvatsku, ja sam ga otpratio u Remetinec gdje se nalazi - kazao je Gordan Preglej. 

Kako je objasnio njegov odvjetnik, kazneno djelo koje je pokrenuto protiv Koraća ''nije dramatično''. 

- Radi se o bagatelnom kaznenom djelu, takvih imam nekoliko na tjednoj bazi. To nije ništa dramatično - dodao je Preglej te kazao kako je medijska hajka nastala samo zato što se radi o njemu. 

Na ovom slučaju su navodno zajedno radile srpska i hrvatska policija, doznaje Kurir

- Nakon razmjene podataka s partnerskim službama, bilo ih je lako pratiti. U Europi je pao veliki broj kriminalaca, a u istoj akciji procesuiran je i vođa Kavčana Radoje Zvicer - kazao je neslužbeno izvor Kurira. 

Inače, prije tri godine u akciji hrvatske policije ''Krtica'' je otkriveno i kako su vođe klanova davale i do 15.000 eura za hrvatske putovnice, a u njihove lažne podatke bilo je gotovo nemoguće posumnjati tijekom graničnih kontrola.

Falsificirane dokumente koje je nabavljala kriminalna grupa pod vodstvom Nusreta Seferovića (49) poznatog i kao hrvatski ''kralj Roma'' te je dokumente osiguravala vođama škaljarskog klana, pripadnicima zemunskog klana te navijačkim grupama iz Srbije. 

Desna ruka Bojovića

Filip Korać inače je u medijima poznat kao ''desna ruka'' Luke Bojovića koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Španjolskoj. Povezivalo ga se i s raznim kriminalnim radnjama, između ostalog i sa ubojstvima, a poznat je i kao ''najveći trn'' u oku kriminalaca Velje Nevolje i Marka Miljkovića poznatog pod nadimkom 'Mesar', prenosi Kurir.

Jedini put kada je Korać bio uhićen je bilo u kolovozu 2016. godine nakon ubojstva Čede Đokića u Zvorniku snajperskim hicem dok je pio kavu na svojoj terasi. U pritvoru je bio zadržan 48 sati, a nakon toga je bio pušten bez ikakve kaznene prijave.

Osvanuo je i u medijima nakon derbija Partizana i Crvene Zvezde kada je na južnoj tribini došlo do velike tučnjave. Tada se u javnosti i spekulirao da je angažirao grupu Splićana koji su se tukli na tribini, a bio je označen kao organizator prosvjeda. 

>> VIDEO Svećenik fizički napao časnu sestru?! Policija istražuje slučaj

Komentara 2

TR
tratincica68
17:33 30.04.2022.

Kidnika covik iz bg da ga u pastetu ne pretvore.jednostavno.

DE
Demigodessnixie
13:58 30.04.2022.

Zašto, pitanje je zašto i s kakvim ciljem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije