Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Tko je smijenjena tužiteljica Željka Pokupec

naslovnica
Foto: VL
Autor
Ivanka Toma
09.02.2015.
u 00:12

Radila je od 
8 ujutro do 
8 navečer, ipak, 
neki je nisu voljeli

Zbog neslaganja s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, šefica zagrebačkog tužiteljstva Željka Pokupec bit će razriješena s funkcije, a vrlo je izvjestan i njezin odlazak iz Državnog odvjetništva.

Dok je s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem jako dobro surađivala, novome šefu Pokupec nije “legla” od prvoga dana. Poznavatelji odnosa u Državnom odvjetništvu kažu da je bilo samo pitanje dana i konkretnog povoda zbog kojega će Cvitan na čelo najvažnijeg tužiteljstva u državi postaviti drugu osobu.

Što je točno bila kap koja je prelila čašu i motivirala Cvitana da je pozove u petak rano ujutro i priopći joj da očekuje njezinu ostavku, ne zna se.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista.

Foto: VLm

Komentara 10

19
1995josip
21:14 08.02.2015.

Pretpostavljam da je štitila nekom guzonji sina koji je bio jedan od vođa kriminalne skupine, i da je nekoliko policajaca u PUZ dobilo otkaze zbog prikrivanja dokaza ! Naravno ti dokazi su zaštitili tog guzonjinog sina koji je optužen zaa nekoliko kriminalnih djela ! Sada je to otišlo daleko i svi znaju, a kucaju i prijevremeni izbori ! Sve se to objavljivalo po novinama prošlih godinu dana . To je kuhano u sdp kuhinji u gradu Zagrebu , ali eto ima poštenih ljudi koji ne dozvoljavaju da mafija drma policijom i pravosuđem , svi trebaju biti jednaki pred zakonom , pa i djeca uglednih sdpejcov .

SU
suncesmokvemaslina
21:21 08.02.2015.

ivanka toma,zanimanja s kojima se najbrže dobije posao su političar i podoban novinar. ivanka kako nisi napisala da će buduća Predsjednica KGK sutra na Pantovčak. ne paše ti zato to ne pišeš nisi mogla smisliti nikakvu spletku...

Avatar comparator
comparator
22:36 08.02.2015.

Ja pak imam druge informacije koje navode na to da je opstruirala optužnice protiv Kalmete .Vidoševića Mesića i Paladina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije