Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava na Istarskom ipsilonu

Tko je pročelnica koja je vozila u krivom smjeru i ubila čovjeka. Stručnjaci: uvesti suodgovornost ugostitelja

Vera Begić Blečić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
17.08.2018.
u 06:50

Vozačica Vera Begić Blečić s 1,81 promila alkohola u krvi frontalno se sudarila s autom koji je vozio Igor Soldarić. Preminuo je na mjestu

Stravična nesreća u kojoj je život izgubio 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, a njegova tri godine mlađa supruga i dijete zadobili ozljede, epilog je priče koju je nekoliko minuta prije ponoći u noći na četvrtak ‘'započela'’ pijana 36-godišnja vozačica Peugeota iz Rijeke na Istarskom ipsilonu. Iako policija nije otkrila identitet vozačice, kako doznajemo, riječ je o Veri Begić Blečić, pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te članici Predsjedništva Foruma žena SDP-a.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, izrazio je žaljenje zbog tragedije i uputio sućut obitelji i prijateljima poginulog vozača. Dodao je kako je i sam čuo da je nesreću vjerojatno skrivila pročelnica u njegovoj gradskoj upravi Vera Begić Blečić, pa ju je, do okončanja službene istrage suspendirao. O daljnjim koracima odlučit će, kako je kazao, nakon rezultata istrage.

Vera Begić Blečić i lani je pod utjecajem alkohola, skrivila prometnu nesreću. Tada je napustila mjesto nesreće, a izazvala ju je službenim autom. Nakon što se sudarila s automobilom u kojem je bila majka s petero djece, među kojom je bila i šestomjesečna beba, policija ju je pronašla nakon pet sati potrage i utvrdila da je imala 0,42 promila alkohola u krvi.

Zatvoreni ulazi na autocestu

U jučerašnjoj nesreći ona je na Istarski ipsilon ušla na naplatnoj postali Nova Vas i, umjesto da krene na sjever, krenula je u pogrešnom smjeru, prema Puli. Iako su odmah zatvoreni svi ulazi na autocestu te su aktivirane i poruke upozorenja, tragedija se dogodila vrlo brzo. Prvo je vozačica automobila riječkih registarskih oznaka, kojoj je nakon tragedije u krvi izmjeren čak 1,81 promil alkohola u krvi, zakačila automobil slovenskih tablica.

– U nepreglednom zavoju vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo ogledalo automobila Škode slovenskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog – objavila je istarska policija. Udarac u ogradu odbio ju je pa se frontalno sudarila s Peugeotom pulskih tablica koji joj je nailazilo iz suprotnog smjera. Od siline udarca pulski se Peugeot okrenuo na bočnu stranu, dok je pijana vozačica svojim autom udarila u zaštitnu ogradu. Vozač je od ozljeda na mjestu događaja preminuo, njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. S lakšim ozljedama prošla je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Odgovornost ugostitelja

Vera Begić Blečić jedna je od naših najuspješnijih atletičarki, olimpijska reprezentativka u bacanju diska. Čak je 21 put obarala hrvatski rekord u bacanju diska, od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji. Nastupila je na pet Univerzijada, dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni i Pekingu, osvojila je srebro i broncu na Mediteranskim igrama i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu 2009. u Šibeniku, Prva je hrvatska diskašica koja je bacila preko 60 metara. Danas je umirovljena sportašica, a pročelnica u Gradu Rijeci postala je prije godinu i pol.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Prometni stručnjak Željko Marušić kaže kako netko, da bi imao 1,81 promila alkohola u krvi, mora popiti 10-ak pića pa stoga smatra da bi u takvim slučajevima trebalo uvesti i suodgovornost ugostitelja koji je toj osobi dao ta pića. Kaže da se u ovom slučaju ne može amnestirati ni policiju jer tako alkoholizirana osoba lako je uočljiva zato što krivuda u vožnji.

U takvim slučajevima, smatra, trebalo bi vozaču dodijeliti odmah 12 kaznenih bodova i poništiti vozačku dozvolu. No vozačica koja je skrivila smrt nesretnog oca i supruga i uništila život njegovoj obitelji, nakon godinu dana opet će dobiti vozačku dozvolu.

>> Koliko vrijede vozačke dozvole

Komentara 196

BL
bluesbob
07:41 17.08.2018.

Eto kako i SDP i Gnojko guraju pod tepih svoja s*anja...

DU
Deleted user
08:02 17.08.2018.

Kronični bolesnik umre na cesti i odmah smjena cijele Vlade, a zaslužna pročelnica upropasti cijelu obitelj i ime joj se ne objavi službeno.

DI
dirižabl
08:11 17.08.2018.

Počela akcija spašavanja drugarice.... trebali bi biti suodgovorni oni koji su prikrivali prvi incident, a to su joj vjerojatno partijski drugovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije