Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko je kriv za pokolj ovaca i janjadi u Slavoniji

Prije nekoliko dana, prijepodne između 11 i 14 sati, Ivici Turkalju zaklane su tri ovce, izgriženo ih je četiri-pet, a još je pet ovaca nestalo
30. travnja 2018. u 08:41 17 komentara 4453 prikaza
Pojava čaglja u Slavoniji zabilježena je davne 1878. godine. Dobro je što jede miševe i štakore, ali opasnost je za ovce, koze i sl./Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Vukovi, čagljevi ili psi lutalice? Na njih sumnjaju mještani Mohova, sela nedaleko od Iloka, da su odgovorni za napade na ovce i janjad. Zadnji slučaj zabilježen je prije nekoliko dana kada su Ivici Turkalju zaklane tri ovce, 4-5 ih je izgrizeno, a za pet se ne zna gdje su. Sve se dogodilo prijepodne između 11 i 14 sati.

Rast BDP-a Oporavak donio 84.000 radnih mjesta, većinom na Jadranu

– Još se ne zna gdje je tih pet ovaca, ali ni što je odgovorno za napade i to je ono najgore. Ja sumnjam na pse lutalice jer sam viđao neke od njih u blizini. Ove ovce samo su zaklane, a da su ih čagljevi napali, rasporili bi ih i pojeli iznutrice – kaže Turkalj. Dodaje i kako se oko sela, ali i u samome selu, mogu vidjeti čagljevi. Potvrđuje to i Nikola Šijaković kojemu je zimus poklano 20-ak janjaca.

– Mislim da su za napad na moje janjce odgovorni čagljevi. Viđao sam ih po selu, ali i ne vidim što bi drugo moglo biti uzrok. Pričinjena mi je velika materijalna šteta – kaže Šijaković koji ima farmu sa 120 ovaca.

Dodaje i kako se čagljevi često mogu vidjeti i u oko sela, a da je jednom prilikom vidio jednoga i kod farme. Tvrdi i da su se zadnjih godina razmnožili i predstavljaju opasnost. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako policija istražuje događaj i da će po završetku istrage o rezultatima izvijestiti javnost.

Bavarcima uspješno održana prezentacija slavonskih destinacija PROMO Bavarcima uspješno održana prezentacija slavonskih destinacija Doživi Hrvatsku RAZLIČITI MOTIVI ZA SVE BROJNIJE TURISTIČKE POSJETE Uz Bosut i Spačvu gosti promatraju više od sto vrsta ptica, čak 87 autohtonih U Ministarstvu poljoprivrede okupio se žiri koji bira finaliste projekta Zlata vrijedan Zlata vrijedan Započinje potraga za najboljim poljoprivrednicima u Hrvatskoj
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Stanje na hrvatskim cestama - godišnje u prometu stradava grad veličine Samobora

A1 izdvaja za Vas

 • caca ti je krmak:

  migranti (zombiji)

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  to je osveta 'prijatelja životinja' jer im nije prošao pritisak na grad ilok, pa nije propisana trajna sterilizacija svih pasa. čagalj također ponekad samo ubija, ne raspori utrobu svima. kao ni lisica, kad krene u kokošinjac, ponekad sve pobije, a ... prikaži još! ponekad par kokoši riješi sa životom, samo jednu odnese. previše nepoznanica. al zanimljivo, lovci se bore samo za veći broj dopuštenog odstrela srni, jelena, veprova, a oko vukova, lisica i čagljeva u novije vrijeme, ne trude uopće, predlože, al ne inzistiraju, ne rade pritisak.

 • Max65:

  Sljedbenici “religije mira “ u prolazu ( kriminalne horde) i obogacivanju svega usput multikulturom.