Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOČARI NA NOGAMA

Tko je kriv za pokolj ovaca i janjadi u Slavoniji

Pojava čaglja u Slavoniji zabilježena je davne 1878. godine. Dobro je što jede miševe i štakore, ali opasnost je za ovce, koze i sl./Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell
30.04.2018.
u 08:41

Prije nekoliko dana, prijepodne između 11 i 14 sati, Ivici Turkalju zaklane su tri ovce, izgriženo ih je četiri-pet, a još je pet ovaca nestalo

Vukovi, čagljevi ili psi lutalice? Na njih sumnjaju mještani Mohova, sela nedaleko od Iloka, da su odgovorni za napade na ovce i janjad. Zadnji slučaj zabilježen je prije nekoliko dana kada su Ivici Turkalju zaklane tri ovce, 4-5 ih je izgrizeno, a za pet se ne zna gdje su. Sve se dogodilo prijepodne između 11 i 14 sati.

– Još se ne zna gdje je tih pet ovaca, ali ni što je odgovorno za napade i to je ono najgore. Ja sumnjam na pse lutalice jer sam viđao neke od njih u blizini. Ove ovce samo su zaklane, a da su ih čagljevi napali, rasporili bi ih i pojeli iznutrice – kaže Turkalj. Dodaje i kako se oko sela, ali i u samome selu, mogu vidjeti čagljevi. Potvrđuje to i Nikola Šijaković kojemu je zimus poklano 20-ak janjaca.

– Mislim da su za napad na moje janjce odgovorni čagljevi. Viđao sam ih po selu, ali i ne vidim što bi drugo moglo biti uzrok. Pričinjena mi je velika materijalna šteta – kaže Šijaković koji ima farmu sa 120 ovaca.

Dodaje i kako se čagljevi često mogu vidjeti i u oko sela, a da je jednom prilikom vidio jednoga i kod farme. Tvrdi i da su se zadnjih godina razmnožili i predstavljaju opasnost. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako policija istražuje događaj i da će po završetku istrage o rezultatima izvijestiti javnost.

Ključne riječi

Komentara 17

BI
Bilstein
10:20 30.04.2018.

migranti (zombiji)

Avatar nekakav
nekakav
08:59 30.04.2018.

to je osveta 'prijatelja životinja' jer im nije prošao pritisak na grad ilok, pa nije propisana trajna sterilizacija svih pasa. čagalj također ponekad samo ubija, ne raspori utrobu svima. kao ni lisica, kad krene u kokošinjac, ponekad sve pobije, a ponekad par kokoši riješi sa životom, samo jednu odnese. previše nepoznanica. al zanimljivo, lovci se bore samo za veći broj dopuštenog odstrela srni, jelena, veprova, a oko vukova, lisica i čagljeva u novije vrijeme, ne trude uopće, predlože, al ne inzistiraju, ne rade pritisak.

ZD
zdepar
13:48 30.04.2018.

Tko je kriv za pokolj ovaca i janjadi u Slavoniji - 1. maj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije