Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Mertić Tomašević

Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 17:03

- Ne samo da me podržava u svemu što radim već je i zajedno sa mnom u tome. Članica je i Zagreb je naš i Možemo!, dijelimo iste političke vrijednosti i njezina mi je potpora jako bitna - kaže Tomašević o svojoj supruzi

Tomislav Tomašević uvjerljivi je pobjednik prvog kruga izbora u Zagrebu. Ako pobijedi u drugom krugu, čekaju ga veliki izazovi, ali i velika očekivanja onih koji su ga birali. Od jutra do kasno u noć radio je Tomašević tijekom cijele kampanje, a ako dođe na vlast čeka ga još turbulentnije radno vrijeme. No, velika podrška u tome, kao i dosad, bit će mu supruga Iva i pas Boško Buha.

O privatnom životu Tomislava Tomaševića malo se zna. No, ono što je ipak poznato je da trenutno vodeći čovjek u utrci za gradonačelnika glavnog grada živi na Trešnjevci u stanu od 40-ak kvadrata.

>> VIDEO Tomislav Tomašević u zagrljaju obitelji nakon održanog govora

– Supruga Iva i ja još uvijek nemamo djece. Jako se dugo znamo, u braku smo pet godina, ali smo u vezi 12 godina. I ona je principijelna, dijelimo iste vrijednosti. Ne samo da me podržava u svemu što radim već je i zajedno sa mnom u tome. Članica je i Zagreb je naš i Možemo!, dijelimo iste političke vrijednosti i njezina mi je potpora jako bitna – kazao je Tomašević nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u intervjuu za Večernji list.

Tom prilikom otkrio je i zanimljiv detalj sa medenog mjeseca koji najbolje otkriva koliko je posvećen političkom životu.

– Prije pet godina medeni smo mjesec žena i ja proveli na Annapurni. Išli smo do nekih pet tisuća metara nadmorske visine, sve je trajalo nekih dva-tri tjedna. I baš su tada za vrijeme tog našeg medenog mjeseca u Hrvatskoj bili oni prosvjedi “Hrvatska može bolje” pa smo onda u nekom selu jedva našli papir i marker te napravili neki transparent, fotkali se, našli neki internet i poslali odatle, iz Nepala, podršku prosvjedu. Eto, aktivizam je bio prisutan čak i na medenom mjesecu, šaljivo je ispričao Tomašević u intervjuu za Večernji list nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. 

16.05.2021., Zagreb - Izborni stozer kandidata koalicije Mozemo! - Zagreb je NAS! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad! za gradonacelnika Zagreba Tomislava Tomasevica u Muzeju suvremene umjetnosti. Tomislav Tomasevic s suprugom Ivom, majkom Ivankom, ocem Smiljanom i bratom Tihomirom. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iva Mertić Tomašević (40) instruktorica je joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike. Upoznali su se početkom rujna 2008. u Zagrebu preko zajedničkih prijatelja, koji su im kasnije postali vjenčani kumovi, a prohodali su tek tri mjeseca kasnije. Kako su otkrili za Gloriju, Iva je u početku mislila da zbog čestih putovanja Tomislav nije materijal za vezu, no on je bio dovoljno uporan da je razuvjeri. Zaručili su se 2015. u Lisabonu, a svadbeni tulum za stotinjak uzvanika organiziran je godinu dana kasnije, u subotu 21. svibnja.

Slavilo se na jednom obiteljskom imanju pokraj Koprivnice, a sve je bilo opušteno. Gosti su mogli doći cijeli dan kad požele s mogućnošću da prespavaju, s djecom i kućnim ljubimcima, bez formalne odjeće, sa sobom donijeti piće i hranu koju su sami pripremili te puštati omiljenu glazbu. Svadbeni darovi bili su strogo zabranjeni. Tomislav i Iva su se, međutim, vjenčali dva dana prije toga - u kapelici na Sljemenu.

- Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni klasični vjernici. Duhovne trenutke možemo doživjeti bilo gdje na svijetu, pa i u prirodi - otkriva Tomislav i dodaje kako su se ipak odlučili za vjenčanje u katoličkom duhu. I to je bilo nekonvencionalno jer su umjesto u subotu “da” izrekli u četvrtak u podne, a pozvano je bilo samo desetak ljudi. Vjenčao ih je Tomislavov stric Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH.

>> VEČERNJAKOVA DESETKA Tomislav Tomašević: 'Znam Škorinu pjesmu Milo moje, ali ne volim je pjevati'

Komentara 72

DO
doktorica
19:03 17.05.2021.

instruktorica joge i politolog bez posla i radnog staža(osim aktivističkog u udruzi)a putuju naokolo po svijetu,što običan zaposlen čovjek ne može,pa nije čudo da ljudi postavljaju pitanje od kuda mu novac..Sigurno je zato da ga netko financira izvana,a taj netko to sigurno ne čini iz velikog altruizma.Svatko tko daje novac ima cilj i očekuje određenu korist.

Avatar Behemot
Behemot
19:52 17.05.2021.

Dvije nezaposlene osobe bez struke plate si povratne karte 60.000 kn, financiraju sa par (desetaka) milijuna kampanju. Ja tu ne vidim ništa sumnjivo :)

BL
blekpanther
18:34 17.05.2021.

Evo nam novog Sinčića i njegove “ljube” a brzo će se i Pernar ukazati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije