Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEZIV PRIZOR

Tisuće ptica ležalo nepomično nakon što su se zabile u prozore izložbene dvorane

Ptice u letu
Mohssen Assanimoghaddam/DPA
08.10.2023.
u 17:22

Ptice su se zalijetale u prozore velike zgrade zato što su svjetla ostala upaljena tijekom noći što je privuklo životinje, istaknula je Annette Prince, direktorica Chicago Bird Collision Monitors za Insider.

Tisuću mrtvih ptica u četvrtak ujutro padalo je u blizini centra McCormick Place Lakeside u Chicagu. Ovaj prizor dogodio se nakon što se više stotina ptica zabilo u prozore izložbene dvorane. 

"To je apsolutno vaša najgora noćna mora", rekla je Christine Sheppard, direktorica programa sudara stakla za Američki konzervatorij za ptice za Insider. Aktivisti upozoravaju da je ovaj incident jeziv, ali da nije ništa novo za Chicago da se ptice salijeću u prozore. Posljednjih dana u Chicagu bila je strašna oluja koja te loši uvjeti za let što je pogodovalo velikom broju ptica i onog dana kada je došlo do tragedije. 

Ptice su se zalijetale u prozore velike zgrade zato što su svjetla ostala upaljena tijekom noći što je privuklo životinje, istaknula je Annette Prince, direktorica Chicago Bird Collision Monitors za Insider. Iz McCormick Placea objasnili su da se svjetla gase kada nema ljudi, a aktivisti upozoravaju da je upravo to mjesto već 40 godina opasnost zbog svoje lokacije jer se nalazi na visini na kojoj se većina ptica sudara i prvo je mjesto na jezeru na koje ptice mogu naletjeti.

POVEZANI ČLANCI:


VIDEO: Ne reagiram li odmah kad se Sonja javi, bude me moji psi

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije