Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivaju tursku vladu

Tisuće Kurda prosvjedovalo zbog opsade Kobanija

Kurdi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.10.2014.
u 21:56

Turska je primila više od 180.000 izbjeglica iz Kobanija, ali odbila se priključiti koaliciji predvođenoj SAD-om jer tvrde kako bi cilj borbi trebao biti i uklanjanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada

Tisuće Kurda domarširalo je danas do sirijsko-turske granice protestiravši protiv napada militanata Islamske države na sirijski grad Kobani te pozivajući tursku vladu da učini više kako bi zaštitila sirijske Kurde na trom području, javlja BBC.

Policija je u borbi s prosvjednicima koristila vodene topove, a u prosvjedima koji su se proširili na najmanje šest gradova jedan je prosvjednik je ubijen.

Turske trupe i tenkovi nalaze se blizu granice, no još nisu ušli na teritorij Sirije. Ako snage IS-a zauzmu Kobani, džihadisti će kontrolirati dugačku sirijsko-tursku granicu. Borci IS-a napredovali su do teritorija jugozapadno od Kobanija, pojačavši tako pritiska na Ankaru da se uključi u sukob. U trotjednoj ofenzivi poginulo je oko 400 ljudi.

Turska je primila više od 180.000 izbjeglica iz Kobanija, ali odbila se priključiti koaliciji predvođenoj SAD-om jer tvrde kako bi cilj borbi trebao biti i uklanjanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

>> Kurdi provalili u Europski parlament. Traže pomoć protiv ISIL-a

>> Pogledajte kako militanti IS-a osvajaju Kobani

>> ISIL zauzeo tri gradske četvrti grada Kobani. Sve je bliže Turskoj!

Komentara 3

LD
lopov drpiga
08:13 08.10.2014.

turci pružaju logistiku isilu, a zatvaraju granicu kudrima koji žele pomoći sunarodnjacima u kobaniju. desetak zemalja okupljenih oko sad-a nije u stanju zrakoplovstvom uništiti par tenkova što opsjedaju grad, a turci s druge strane granice mirno promatraju pokolj... ovo je jedan veliki igrokaz

TO
tom
10:46 08.10.2014.

ovo je odvratno. te tenkove koje ima ISIL dali su im amerikanci. tenk je velik i vidljiv iz visine. tenkovi nisu konstruirani za rušenje borbenih aviona. par komada F16 ili MIG23 rasturilo bi raketama te tenkiće kao da su igračke za malu djecu. a skupa s njima u zrak bi letjela i gamad koja je u njima i oko njih. no PRIORITETI su negdje drugdje. istina pak je da nikakvih prioriteta NEMA. sve je to kaos zbrda zdola u kojem stradaju nevini ljudi. u svemu su najhrabriji KURDI. svaka im čast! zaslužili su svoju vlastitu državu. gdje? tu gdje je sada ISIL!

Avatar đesi_đejmz
đesi_đejmz
02:26 08.10.2014.

he he ajmo šabani probajte uć u Siriju bit će po pićici odma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije