Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen video

Pogledajte kako militanti IS-a osvajaju Kobani

is
Foto: Youtube
1/2
07.10.2014.
u 20:59

Militanti IS-a objavili su video kako osvajaju grad čija opsada traje već nekoliko tjedana, a na njemu se vidi kako se borci Islamske države šuljaju iza tenkova prema gradu

Turski predsjednik Recep Erdogan izjavio je kako će Kobani, grad na granici Sirije i Turske pasti u ruke militanata Islamske države te da je potrebna zemaljska ofenziva, a ne samo zračni udari kojima ih SAD i saveznici pokušavaju zaustaviti, javlja Sky News.

Unatoč zračnim udarima na položaje ISIL-a oko Kobanija, borci ISIL-a uspjeli su zauzeti tri gradske četvrti te i dalje napreduju. Pomoć koju su Kurdi dobili u obrani grada slaba je i gotovo nikakva.

Objavljen je i video kako militanti IS-a osvajaju grad čija opsada traje već nekoliko tjedana, a na njemu se vidi kako se borci Islamske države šuljaju iza tenkova prema gradu.

U borbama kurdskih boraca i džihadista Islamske države od pokretanja ofanzive IS-a 16. rujna na sirijski pogranični grad Kobani dosad je poginulo više od 400 ljudi.

>> ISIL zauzeo tri gradske četvrti grada Kobani. Sve je bliže Turskoj!

Komentara 59

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:16 07.10.2014.

Turski potez sprječavanja Kurda iz Turske da prijeđu granicu i pomognu u obrani grada Kobanija je jedan od najsramnijih poteza u povijesti. Turci ne žele pomoći neprijateljima Kurdima ali na ovaj način zajedno s ISIL-om sudjeluju u maskariranju stanovništva u Kobaniju. Sramota!

DU
Deleted user
21:13 07.10.2014.

Na žalost, Kobani mi previše liči na Vukovar. Povijest će se ponoviti, ne učini li se nešto.

MM
mojski.moja
22:03 07.10.2014.

isil je odgovor zapadnim rezimima koji samo pogorsavaju prava naroda u bliskom istoku, i ne samo prema muslimanima..vjerujte mi oni ne vode brigu nit o muslimanima nit o krscanima, nit o kurdima niti o jezuidima itd....jer oni svjesno tjeraju ljude na krvolocne ratove, i svi su zrtve ,samo zrtve..a jedini interes je taj da cionizam zeli svoj profit,sdruge strane vec pripremaju ratove koji ce biti jos sa vise zrtva,i neprijatelji bice tada neki drufgi narodi a ne arapi...ne vode se ovi ratovi o demokratiji i ljudskim pravima,naprotiv .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije