Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Nansi Tireli

Branko Vukšić suspendiran iz Hrvatskih laburista

branko Vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.09.2014.
u 15:45

Vukšić najavljuje održavanje konferencije za novinare na kojoj će iznijeti prljavi veš vezan uz pogrešno vođenje stranke

Nakon što je predsjedništvo Hrvatskih laburista većinom glasova odbilo prijedlog dijela članova da njihov saborski zastupnik Branko Vukšić bude glasnogovornik koji će jedini moći govoriti uime stranke, vršiteljica dužnosti predsjednika Nansi Tireli objavila je odluku o Vukšićevoj suspenziji.

– U skladu sa svojim ovlastima na osnovi Statuta i etičkog kodeksa stranke, donijela sam odluku o suspenziji gospodina Branka Vukšića, a zbog višekratnog istupanja u javnosti protiv interesa stranke – stoji u priopćenju u kojem Tireli dalje navodi:

– Branko Vukšić, kada govori o stanju u Laburistima, govori najviše o sebi samom. Već neko vrijeme nastoji preuzeti stranku iako za to nema podršku, umjesto jedinstva stranke on nudi raskol i demagogiju. Pripisivanjem sebi zasluga bez imalo kritičnosti, prozivanjem i optuživanjem drugih pokazuje isključivo želju za destrukcijom i samopromocijom bez pokrića, a na štetu stranke i svih njenih članova – poručuje Tireli.

Tireli inače odbacuje teze o raskolu u stranci te Klubu zastupnika Hrvatskih laburista u Saboru koji bi, ako uz Vukšića odu i Novak te Vuljanić, mogao ostati bez trojice zastupnika.

Neće više šutjeti

Sam Vukšić pak najavljuje održavanje konferencije za novinare na kojoj će iznijeti prljavi veš vezan uz pogrešno vođenje stranke, a na njoj će ga, uvjerava, podržati i njegovi istomišljenici, zastupnik Mladen Novak te bivši europarlamentarac Nikola Vuljanić. Vukšić tvrdi da ga je grupa ljudi, nezadovoljna načinom na koji Tireli vodi stranku, zamolila da preuzme Laburiste, no ni taj, ni prijedlog da bude glasnogovornik, nisu prošli na predsjedništvu.

– Laburistima se dosta lošeg događa i dosta toga se gura pod tepih. Moj je grijeh što sam dosad šutio, ali više neću. Stranka skreće udesno, a mi dijelimo drugu politiku te stranke. Svi smo u javnosti predstavljeni kao Lesarovi priljepci, a nije tako – kaže Vukšić te naglašava da se neće žaliti izbace li ga iz stranke.

Stranku ne vode dobro

Mladen Novak kaže da je istomišljenik s Vukšićem u nekim stvarima jer smatra da stranka nije dobro vođena. Zasad ipak, kaže, ne želi iznositi prljavi veš iz stranke u javnost.

– Zasad ne mislim napuštati stranku, ali to dosta ovisi o svemu što će se događati idućih dana u stranci – zaključuje Novak koji će nakon daljnjih poteza predsjednice i predsjedništva odlučiti i hoće li stajati uz Vukšića na najavljenoj konferenciji za novinare.

>> Laburisti prvi predložili model za financiranje udžbenika: Siromašnijima sve, bogatijima pola

>> Bivši laburisti prelaze k Čačiću i Milanu Bandiću

Komentara 34

Avatar Nomad09
Nomad09
16:12 03.09.2014.

Laburisti bi se trebali ujediniti s ORAH-om. Otprilike su sličnih intelektualnih, a pogotovo radnih kapaciteta. Ujedinjeni bi na izbore bi mogli izići s parolom: "Što možeš napraviti danas, ostavi za sutra!".

US
USA
16:21 03.09.2014.

Koja god stranka na trzistu stranaka nastane temeljem nezadovoljstva ili sukoba s postojecom, a ne profilira svoju politiku s necim novim, osudjenja je makar i nakon pocetnih uspjeha na propast i gasenje. Laburisti kao nezadovoljni HNS-ovci kao i Orahovci kaoo nezadovoljni SdP-ovci ne nose nista novo. Sve su to stranke namjenjene samo uhljebljenju politicarskih ljencina, nesposobnih da zarade i jedan jedini dollar na trzistu rada.

Avatar Feniks
Feniks
16:26 03.09.2014.

Slijedi cipelarenje među laburistima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije