Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNT

Tihomir Jakovina u Bjelovar dolazi sa spasonosnim rješenjem!?

česma
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
19.08.2013.
u 16:49

Ministar Jakovina je obećao da će 11. ili 12. rujna doći sa imenom novog gazde - proučuje Franjo Šinko, sindikalni povjerenik

Višemjesečna agonija u bjelovarskoj Česmi SP ovih dana doživljava kulminaciju. Ogorčeni radnici, njih 129 već tri tjedna ne rade i sada su konačno izgubili strpljenje, a koje su iskazali jučerašnjim ranojutarnjim okupljanjem ispred tvrtke oboružani s transparentima, nakon čega se njih stotinjak u organizaciji Sindikata PPDIV-a s dva autobusa uputilo u Zagreb pred ministarstvo poljoprivrede. - Tražimo isplatu plaća i rješavanje pitanja naše sudbine. Ako u Zagrebu ne postignemo dogovor poduzeti ćemo nove drastičnije mjere. Najvjerojatnije ćemo blokirati Grad, a pritiskom na gradske i županijske čelnike želimo da nam značajnije priskoče u pomoć - uoči odlaska u Zagreb je najavio Zlatko Dukarić sindikalni povjerenik.

Obećanje Jakovine i Pavelića

Na sastanku u ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, ministar Tihomir Jakovina u nazočnosti Ivana Pavelića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma obvezao se ogorčenim, iznemoglim i izigranim radnicima Česme SP.

- Ministar Jakovina je obećao da 11. ili 12. rujna u Bjelovar dolazi sa spasonosnim rješenjem, odnosno da će tada obznaniti ime našeg novog gazde. U našoj bezizlaznoj situaciji teško je bilo kome vjerovati na riječ nakon tolikih lažnih i ispraznih obećanja. No, živi bili pa vidjeli - epilog sastanka komentira Franjo Šinko, sindikalni povjerenik, dodajući kako su željeli održati sastanak i u Hrvatskim šumama, no ulaz im je bio zabranjen. naime željeli su dodatno pojašnjenje zašto je odbijena ponuda talijanske Florian grupe, koja je željela uložiti dva milijuna eura. 

Maćehinski odnos HR šuma

- Ta je ponuda bila sasvim korektna jer bi radila tri pogona u dvije smjene i smatramo da se Hrvatske šume odbijajući je prema nama ponašaju krajnje maćehinski - ističe Šinko, te poručuje kako su Jakovina i Pavelić potvrdili odbijenicu jer pregovaraju s novim kupcem. Kako su i dalje ostali na tankom ledu neutješni nakon pregovora u Zagrebu, radnici Česme SP pripremaju nove korake u borbi za svoju egzistenciju. Prije svega će tražiti isplatu, uskoro tri zaostale plaće.

>>'Jakovina osobno zajamčio da će riješiti problem Česme'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije