Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE POSTOJI INSTITUT'
Povratak na članak

Odlikovanja RH nisu oduzeta ni Tihomiru Blaškiću, Dariju Kordiću...

U Pravilniku o odlikovanjima i priznanjima navode se potanje odredbe u svezi s postupkom i razlozima za oduzimanje odlikovanja.

Komentari 39

Avatar vilapablo
vilapablo
14:30 12.12.2017.

Armija BiH u ratu je imala 331 logor, kroz koji su prošla 14.444 registrirana Hrvata. Recimo, u Bugojnu je bilo zatočeno 2,5 tisuće Hrvata od čega je 90% civila. U logorima u Bugojnu ubijeno je 35 zarobljenih vojnika HVO-a, 19 ih se još vodi kao nestalo. Tih 19 vojnika, prema izjavama svjedoka, odvedeni su na Rostovu, planinu između Bugojna i Novog Travnika, gdje je bio kamp mudžahedina koji su izvodili obuku za lokalne pripadnike Armije BiH. U hrvatskoj javnosti govori se isključivo o Dretelju, Heliodromu i Ahmićima, ali ne i o Grabovici, Uzdolu, Maljinama, Bugojnu, Kaknju, itd. Armija BiH je ubila 1600 Hrvata, od toga 1100 civila i ratnih zarobljenika, protjerala je 150 tisuća Hrvata iz srednje Bosne, dok je svega 300 muslimana poginulo u sukobu s Hrvatima, više muslimana poginulo i međusobnom sukobu armije BiH i vojnika Fikreta Abdića. Bošnjaci su prvi napali Harvate u BiH, više logora imali i više ubijeli, to su činjenice, a Haag je politička i cirkusantska organizacija i te njihove presude će pasti u reviziji haške presude jer je previše dokaza u korist šestorke koje su haški suci ignorirali jer su imali isključivo cilj izjednačavanja krivnje na prostoru BiH, ali Praljkov potez im je poremetio planove.

VL
DI
Diosiario
13:51 12.12.2017.

U biti treba vratiti odličja i ovima kojima su oduzeta, jer u nijednom od tih slučajeva nije dokazano ništa, nikakva krivnja, nikakav dokaz, svi su ti procesi bili politički a ne kazneni. Nek netko pokaže da dokaz da su Norac ili Glavaš počinili zločin ili da je Zagroec ukrao dijamante. Nemojmo biti naivni, to su priče za malu djecu.

VL
BR
Brandfackel2
13:11 12.12.2017.

Kada budemo oduzimali državljanstvo i protjerivali u zemlje porijekla one koji žele oduzeti odlikovanja heroju Praljku i njegovim suborcima, onda ćemo postati sretna i uspješna zemlja.

VL
Avatar Ronin
Ronin
15:25 12.12.2017.

U državi u kojoj su ratni zločinci vitezovi i ljudine ni jednome takvome neće biti oduzeta odlikovanja nego će im se još održavati komemoracije poslije smrti. Sumrak pameti.

VL
TR
tramontana
16:06 12.12.2017.

Briga mene za kordića, Sanadera. Briga me što HDZ vodi politiku stigmatizira cilu zemlju i sve Hrvate.

VL
DR
droza
20:03 12.12.2017.

Apsolutno nitko me ne može uvjeriti kako pojedinci, određene stranke i nevladine udruge, nisu na platnom spisku određenih interesnih skupina i sinekura.

VL
AB
anto.bosnjak.167
19:25 12.12.2017.

Ovi komunisti u mislima zive jos u Jugi i nemogu da prihvate Hrvatsku kao drzavu niti one koi su je stvarali. Vazne su im samo funkcije i plate koje dobijaju od Hrvatske a smeta im sve Hrvatsko. Ovaj SDP trebaoo bi opet da se zove Komunisticka partoja.

VL
Avatar babas
babas
19:49 12.12.2017.

Moj zločinac,tvoj zločinac,njegov zločinac. U čemu je razlika između naših ,vaših i njihovih zločinaca? S gnušanjem odbijam da je bilo koji zločnac moj,to su Tuđmanovi,Slobini i Alijini zločinci,a ne naši i vaši,i njihovi. Razočarala me Kolinda,ona prisvaja zločince!

VL
Avatar smohanad
smohanad
17:03 12.12.2017.

Grabi Kita Rovic....je prva u nepoštivanju vlastitih zakona. ..zašto bi oduzela odlikovanja ratnim zločincima ?..to je sasvim u skladu sa njenim svjetonazorom - mala djevojčica sa grobnika koja obožava zločince, mafijaše i kriminalce. njena inauguracija bila je prepuna likova kojii bi u svakoj normalnoj državi nekoliko sljedećih inauguracija gledali na telki u remetincu

VL
Avatar smohanad
smohanad
17:01 12.12.2017.

Zakon o službi u OS RH.... Tako članak 103. Stavak 1. Zakona o službi u OS RH propisuje da „osoba gubi čin po sili zakona ako joj prestane hrvatsko državljanstvo, ako je pravomoćnom presudom osuđena na bezuvjetnu kaznu zatvora odd najmanje pet godina za kazneno djelo protiv: čovječnosti i ljudskog dostojanstva; života i tijela; osobne slobode; spolne slobode; spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta; braka, obitelji i djece; zdravlja ljudi; opće sigurnosti; imovine; krivotvorenja; službene dužnosti; pravosuđa; javnog reda; Republike Hrvatske; strane države ili međunarodne organizacije; Oružanih snaga“...... U stavku 2. stoji da osoba nadležna za oduzimanje činova za ista djela čin može oduzeti i osobi koja je pravomoćnom presudom osuđena na bezuvjetnu kaznu do pet godina zatvora. Osoba koja gubi čin, gubi i sva prava vezana uz čin

VL
VA
Varesak
19:38 12.12.2017.

Nece im oduzeti odlikovanja onda neka iTodorica odlikuje

VL
Avatar yumamic
yumamic
14:50 12.12.2017.

Što bi s onim odlikovanjima koje je dobio Sanader? Isto ostaju?

VL
Avatar Liame
Liame
19:52 12.12.2017.

Ma uživancija viditi !...opet sramoti Hrvatsku!

VL
ME
Meter
16:37 12.12.2017.

Skandalozno za zemlju EU

VL
DU
Deleted user
13:19 12.12.2017.

Znam da je Blaskic prije ratnih sukoba u BiH bio u HV-u,,,,al ne znam za Kordica pa mi nije jasno zasto je on odlikovan od RH jer je covjek bio sasvim u drugoj vojki i drugoj drzavi...........I onda kazemo da nemamo nikakve veze sa ratnim sukobima u BiH a svako malo izadje nesto sto nas upravo veze uz te sukobe........

VL
PR
pritiskovic
13:33 12.12.2017.

"Odlikovanja RH nisu oduzeta niti Tihomiru Blaškiću, Dariju Kordiću"...ako je Hrvatska platila ta odlikovanja, onda je to sramota.

VL
Avatar babas
babas
13:20 12.12.2017.

Uzeli odlikovanja Koradeu i Glavašu,a nisu uzeli Dariju Kordiču? Pa zar Kordić nije zapovjedio masovna ubojstva u Ahmićima? Preko 100 civila je izmasakrirano,cijelo selo,i žene,i starci,i djeca.

VL
Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
14:03 12.12.2017.

Molim Boga da ovo objave i CNN i BBC, pa joj neće past na pamet više štitit HDZ ovce pod svaki cijenu. Ponižavajuće će mi bit samo kad se sljedeži dan bude ispričavala , zapravo demantirala samu sebe, kao štoto uvijek biva kod naših preplašenih i nesigurnih političara. Osjetit ću se poniženo jer iako je Kolinda nitko i ništa iza njenog imena u ovom mandatu stoji veliko ime a to je funkcija poglavara hrvatske države što je zapravo naš nacionalni lider, samo još kratko nadam se u ovom mandatu sa Kolindom, što god ja mislio o tomu i želio da imamo predsednika iz SDP, i nadam se uskoro hoćemo ali oba bezvrijedna prot. jest naša predsjednica sada zbog čega mi je jako žao. No, naš narod ili će jednom glasovat pametno ili će svoju patnju produljivat svaki izborni ciklus, tako da mi glasača HDZ uopće nije žao neka idu pravo k vragu žao mi je one normalne, liberalne i Hrvatske otvorenog uma u koju vjerujem čvrsto koja je možda 30% ali je vitalna i čvrsta kao kamen !

VL
Avatar utunelu
utunelu
13:22 12.12.2017.

ma ti si paglu da je to jednostavno neprihvatljivo odlazi!!!

VL
NE
neboiznadzagreba
15:14 12.12.2017.

Podrška predsjednici, ako su ti ordeni zasluženi u ratu, tko je taj tko ih ima pravo oduzimati u miru.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.