Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomažemo

Tibo je spasio još jedan pseći život, tko će spasiti Tiba iz skloništa?

Foto: Privatni album
1/3
17.06.2018.
u 23:03

Dulje od godinu dana Tibo živi u zagrebačkom skloništu, više puta darivao je krv. Poslušan je, dobar i jako voli djecu. I da, čeka poziv na 01/ 20-08-354

Nema ni vikenda ni blagdana kad je život u pitanju, znaju to dobro svi koji pomažu životinjama. I oni kojima je to posao, ali i volonteri. Ovo je jedna od njihovih priča, jedna od koje se stegne grlo i zastaje dah.

Ovo je priča o jednom psu koji se borio za život i drugom psu koji ga je spasio. I jedan i drugi nemaju dom. Ispričala ju je volonterka Udruge za zaštitu i dobrobit životinja Indigo:

Prošao je kroz vrata osvrnuvši se preko ramena, lagano spuštajući glavu, zaostajući za vodičem. To je zadnja slika Tibe koja mi je ostala u glavi, a u grlu i prsima čudan pritisak i osjećaj nelagode, neugode.
Tko je Tibo? Tibo je štičenik Azila Dumovec koji je spasio život jenom malom crnom psu kojeg smo nazvale Senegal. Sengala smo preuzele jučer, budući je bio vidno loše veterinar je izvadio krv. Moram priznati da takvu krv nikad do sada nisam vidjela, izgledala je kao mutna voda. Jasno je bilo, Senegal treba transfuziju. Mi na terenu kandidate za donora nemamo, ili su prestari, bolesni ili su premali. Moje kujetine se tjeraju. Subota je. Dosta mojih prijatelja s velikim psima ili su po izložbama, na izletima, ili su im psi dobrano 8+ godina.

Foto: Privatni album/MailOnline

Kako je trasfuzija bila pitanje minute, tako je kao izabrani dobrovoljac došao Tibo iz Azila Dumovec veselo hodajuci uz Crnog, s osmijehom na licu. S punim povjerenjem ušao je u ambulantu i prepustio se hrpi potpuno njemu nepoznatih ljudi. Brijali smo ga, pikali smo ga, uzimali mu krv, davali mu nakon toga infuziju, Tibo je sve strpljivo trpio, dijelio pusice i odrađivao što se od njega tražilo. Senegal je danas dobro i stabilno, bez Tibe bi vjerovatno bio iza duge. Hematokrit je od onih mizerih 8 došao na 18,7 i on će po izlasku iz Klinike ići svojoj teti čuvalici do udomljenja.

A Tibo? Tibo je vracen u box. Tamo se nalazi preko godine dana. U tih godinu dana bio je višestruki darivatelj krvi. Tibo je u Azilu od 29.05.2017. a oštnjen je 27.09.2016. Iskreno se nadam da ćemo zajedno uspjeti pronaći dom i Tibi i Senegalu. Jer da, proganja me pogled preko ramena.

Tibo udomitelje čeka u Azilu Dumovec, informacije možete dobiti na  01/20-08-354. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije