Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Thompson u ekskluzivnom intervjuu: Vjerujem u održavanje koncerta

Naslovnica 21. 5. 2017.
Foto: VL
21.05.2017.
u 00:00

"Odluku o zabrani potaknule su antihrvatske i antislovenske skupine. Iznenađujuća je slabost demokratskih snaga u Sloveniji"

Marko Perković Thompson u subotu je, umjesto u Mariboru, u kojem je trebao nastupiti, bio u Splitu, a zabrana njegova koncerta i dalje je goruća politička tema s obje strane granice. Reagirali su hrvatski premijer i predsjednica te se zabranjeni koncert prometnuo u još jednu prijepornu točku u odnosima između Slovenije i Hrvatske, ali je i podijelio slovensku političku scenu.

Jeste li zadovoljni reakcijama hrvatskog državnog vrha i mislite li da će to promijeniti situaciju, odnosno oslabiti pritiske koji se pojavljuju za vaših nastupa?

Zadovoljan sam njihovom reakcijom. Očekujem od političkih institucija svoje države da će reagirati i učiniti sve kako bi zaštitili mene i moje suradnike koji žele raditi u EU. Naravno, u skladu sa svojim ovlastima i pozicijom koju zauzimaju u društvu kada problem eskalira do te mjere, kao što je ovaj slučaj, i to postane problem koji nije više samo moj nego je napadnuta i velika grupa hrvatskih građana i vrijednosti koje oni poštuju. Nije važno hoće li promijeniti situaciju i oslabiti pritiske ili ne jer taj jugokomunistički ološ neće nikada prestati napadati vrijednosti hrvatskog naroda i hrvatske države, pa tako ni one koji o tim vrijednostima progovaraju, koji te vrijednosti žive i slave. Ali važna je reakcija i državnog vrha jer oni su državni vrh države nastale upravo na tim vrijednostima.

>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>> Autor teze o 200 obitelji nije Tuđman, već francuski ljevičari

>> Majka ubijene Hrvatice: Elana je skrivala da joj je muž nasilnik

>> Stižu nam agresivne ribe, novi komarci i opasni virusi gripe...

>> Otkriće: Dinosauri bi preživjeli da je asteroid udario 30 sekundi kasnije

Foto: VLm

Komentara 73

Avatar duka4
duka4
22:00 20.05.2017.

dok smo bili u jugi puna usta su bila pjesama tipa JA SAM JUGOSLOVENKA, JUGOSLAVIJO itd. sad imamo svoju državu a kad neko pjeva o domovini doljublju i Hrvatskoj ,proglašavaju ha fašistom . pa koje ovdje lud i tko n u stvari vodi zemlju .????

JO
jocorluka
23:07 20.05.2017.

Zabrane thompsona su pošle najprije iz HR ako se ne varam pusić -mesić klika su tražili od stranaca da zabranjuju thomsona,što su neki prihvatili a neki se oglušili.A tek se onda nadodala retorika nacist,klerofasist,Usthasha rasist što je HR media outlet prihvatio kao i vladajuće politike jer su vazali stranca.A da je to HR vlast trebala bih istom mjerom uzvratit prema sloveniji i drugima;ali posebno je ineteresantna slovenija koja traži teritirij upiranskom zaljevu,uzurpirala svetu geru i postavlja žicu na na hr teritorij a hr službena politika se klanja sloveniji i kojekakvim bjelosvjetskim vjetropirima . Dakle nije nikakvo čudo sto se hr nalazi u nekoj vrsti beztežinskog stanja.

GE
genex
23:17 20.05.2017.

uništenje thomsona je dio plana koji se počeo ostvarivati dolaskom jugokomunista na vlast (lignja + milanović+pusić).glavni strateg svega je bio lignja kojemu je osnovni cilj bio zacrveniti hrvatsku, kako je sam izjavljivao.hdz je bio u rasulu s predsjednicom koja je završila partijski tečaj u kumrovcu, tako, da su crvendaći de facto mogli raditi što su htjeli.vrlo važan detalj u ostvarivanju plana je bilo postavljanje rigidnih ljevičara,udbaša i notornih komunista i titoista za veleposlanike u ključnim zemljama zapada.ti sm*radovi su zajedno sa ekstremnim ljevičarskim udrugama koordinirali i pritiskali da se zabrane thomsonovi nastupi u nekim zapadnim državama.na krilima takve situacije i izdajnički ids se drznuo zabraniti koncert u puli. inače,glavni zadatak plana je bilo uništenje hdz-a ( kako je svjedočio novinar malić).plan je uključivo kriminalizaciju domovinskog rata i branitelja ( sjetite se samo pompe oko izrade registra i lignjinog razočaranja kad je oslobođen gotovina).htjeli su povezati domovinski rat s ustaštvom te su stalno trubili o ustaškoj guji u njedrima,fašizaciji hrvatske i hrvata (od rodilišta do groba). u planu je bilo uključeno rušenje hrvatske nogometne reprezentacije (svastika na poljudu koja je nacrtana u njihovoj organizaciji) kao u tom trenutku jedinog stožera nacionalnog zajedništva i naboja. danas je situacija potpuno druga.crvendaći, to su vam samo zadnji trzaji i bacakanje jer ste poraženi. vidimo se uskoro u puli u areni na koncertu mpt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije