Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BREXIT

Theresa May nakon ostavke Borisa Johnsona pronašla zamjenu

Jeremy Hunt
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.07.2018.
u 23:01

Jeremy Hunt, dosadašnji ministar zdravstva, podupirao je ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u

Britanska premijerka Theresa May imenovala je u ponedjeljak navečer Jeremyja Hunta za novog ministra vanjskih poslova nakon iznenadne ostavke Borisa Johnsona na tu dužnost, objavio je Downing Street.

Johnson je u ponedjeljak podnio ostavku i u pismu poručio da "san o Brexitu umire", te da će Britanija završiti kao kolonija EU-a, dok je May u svojem pismu sad već bivšem šefu diplomacije kazala da je "pomalo iznenađena", nakon produktivnih razgovora o Brexitu u petak.

"Kraljica je sretna što može potvrditi imenovanje Jeremyja Hunta za ministra vanjskih poslova i Commonwealtha", objavile su službe Therese May u priopćenju.

Jeremy Hunt, dosadašnji ministar zdravstva, podupirao je ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u.

Premijerka je prije toga održala sastanak sa zastupnicima svoje Konzervativne stranke u pokušaju da dobije njihovu potporu za svoj plan za Brexit, za koji je jedan od sudionika rekao da je prošao "vrlo dobro".

Reuters piše da su May članovi njezine stranke i dočekali i ispratili pljeskom.

Više zastupnika njezine stranke također je reklo kako ne očekuju da će doći do glasovanja o povjerenju premijerki, bez obzira na to što je u ponedjeljak ostala bez dva važna ministra.

Osim Johnsona, ostavku je dao i ministar za Brexit David Davis.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Jeremy Hunt
1/10

Komentara 4

MO
morejeslano
08:31 10.07.2018.

May mora dati ostavku. , Ona pokušava voditi politiku protiv volje naroda. Od nje se ništa drugo nije moglo očekivati, jer je sama bila protiv Brexita. May je potpuno izdala interes Velike Britanije i svog naroda.

OB
ObrenM
07:19 10.07.2018.

Boris Johnson je govno poput vecine nasih politicara,koji stavove mijenjaju prema potrebi.

OK
Omladinac koji to nije
09:09 10.07.2018.

Sa ovakvom politikom Trumpa, UK se nece dobro provesti. Drzi se susjeda, jer ti je u nevolji najblizi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije