Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogati antešić

Težak 30 milijuna kuna, a teti plaćao dom novcem Raba

'24.09.2012. Zagreb- Zamjenik ministra pomorstva,prometa i infrastrukture Zdenko Antesic odrzao je pressicu u ministarstvu. Photo: Boris Scitar/VLM'
'Boris Scitar/Vecernji list'
26.09.2012.
u 23:18

Antešić je priznao da je njegova teta bila jedina kojoj je grad Rab plaćao smještaj u domu, a taj je potez branio riječima da se radilo o teškom socijalnom slučaju

Zamjenik ministra pomorstva, mora i infrastrukture Zdenko Antešić “težak” je čak 30 milijuna kuna! Tolika je, naime, vrijednost imovine koju je prijavio u svojoj imovinskoj kartici, što ga svrstava među najbogatije državne dužnosnike u Hrvatskoj.

>>Doministar plaćao teti starački dom iz gradskog proračuna

S druge strane, Antešić je dok je bio gradonačelnik Raba omogućio 2001. godine svojoj teti, sad pokojnoj, Mariji Halilović da joj grad Rab plaća smještaj u Domu za starije osobe u Rijeci. Ukupno je za domski smještaj Antešićeve tete grad Rab potrošio 112 tisuća kuna. Antešić je priznao da je njegova teta bila jedina kojoj je grad Rab plaćao smještaj u domu, a taj je potez branio riječima da se radilo o teškom socijalnom slučaju i da je njegovoj teti prijetilo izbacivanje iz doma jer nije više mogla plaćati smještaj. Osim toga što je njegova teta imala dvije kćeri, od kojih jedna, prema priznanju samog Antešića, radi u Njemačkoj pa su joj one mogle plaćati smještaj u domu, njezin nećak taj isti Antešić s obzirom na bogato imovinsko stanje također je mogao plaćati svojoj socijalno ugroženoj teti barem smještaj u domu.

Antešić je, naime, u svojoj imovinskoj kartici naveo da je suvlasnik kuće na Rabu vrijedne 2,5 milijuna kuna, zatim da je vlasnik stana u Rijeci vrijednog 700.000 kuna, posjeduje poslovni prostor u Rabu od čak 2500 četvornih metara vrijedan tri milijuna kuna, zatim građevinsko zemljište čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna te oranicu vrijednu milijun kuna. Njegova supruga, pak, posjeduje stan u Rijeci vrijedan milijun kuna, poslovni prostor na Rabu vrijedan milijun kuna, građevinsko zemljište vrijedno pet milijuna kuna te oranicu vrijednu sedam milijuna kuna. Antešić je usto naveo i da posjeduje dva automobila, jedan vrijedan 100.000 kuna, a drugi 50.000 kuna, te dva čamca, u vrijednosti 200.000 i 10.000 kuna. Uza sve to, Antešić si je jednodnevnim umirovljenjem osigurao i povlaštenu mirovinu.

Antešić: Ne bih dao ostavku, ali odlučit će Milanović

Komentara 92

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
23:24 26.09.2012.

Nova Pravda. Ponosna perjanica pokreta nove pravde, koji mi se čini da je nekako zamro !

OB
-obrisani-
23:31 26.09.2012.

Koliko placa dobiva jedan politicar i kad stigne obaviti sve te poslove kojim se bavi? Bog vas ljudi sljakaju za par tri tisece na mjesec za uzdrzavati karijeriste koji se brinu samo o svom DUPETU

MM
mad_max
09:18 27.09.2012.

pitam se samo šta radi uskok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije