Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afere

Antešić: Ne bih dao ostavku, ali odlučit će Milanović

zdenko antešić (1)
Boris Šćitar/PIXSELL
Autori: tr/VLM, jb/VLM
24.09.2012.
u 13:33

Misli da iza svega toga stoje napadi HDZ-a i interesne skupine u koje je dirnuo otkako je došao u ministarstvo

Nisam dosad razmišljao o ostavci, ali više ću moći reći nakon razgovora s premijerom Z. Milanovićem, kazao je na konferenciji za novinare Zdenko Antešić. Zamjenik ministra prometa S. Hajdaša Dončića  novinare je pozvao nakon konzultacije sa svojim nadređenim.

Antešić je 1. kolovoza lani kao tadašnji SDP-ov gradonačelnik Raba otišao je na jedan dan u saborsku mirovinu i isti dan ponovno se zaposlio na isto radno mjesto – gradonačelnika Raba. Rekao je i da sada, kad o svemu tome razmisli, možda ne bi postupio kao što je postupio u kolovozu.

Smatra da svojim odlaskom u mirovinu na jedan dan nikoga nije oštetio te da nije počinio ništa nezakonito.

>>Zamjenik ministra prvi u mirovini na samo jedan dan

Pojasnio je i što se krije iza priče o tome kako je Grad Rab plaćao smještaj u staračkom domu njegovoj (sada pokojnoj) tetki. 

>>Doministar plaćao teti starački dom iz gradskog proračuna

–Sve se to dogodilo prije nego što sam postao zamjenik ministra i  to je hipoteka koju sam donio sa sobom na funkciju, kazao je doministar. 

Misli da iza svega toga stoje napadi HDZ-a i interesne skupine u koje je dirnuo otkako je došao u ministarstvo.

Priznao je da je plaćanje smještaja njegovoj teti bio jedini takav slučaj u Rabu. Sjetio se i slučaja da je jednoj osobi grad plaćao prijevoz, no napominje da je njegova teta bila teški socijalni slučaj te da joj je prijetilo izbacivanje iz doma. 

Ipak, na pitanje kako to da da je njegova sestra, koja je imala dvije kćeri, prebacila na njih nekretnine koje su treble pripasti Gradu, doministar nije dao suvisao odgovor. 

Karamarko: Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima

Pitajte Zdenka Antešića kakva je to kemija koju SDP-ovci sebi dopuštaju, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući odluku tog zamjenika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture da si osigura povlaštenu zakonsku mirovinu, koju je ocijenio moralno i zakonski upitnom.

- Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima – primjetio je Karamarko i zapitao se "koje su zakonske osnove po kojima je Antešić mogao aktivirati svoj gradonačelnički mandat".

- To je vjerojatno mogao nakon lokalnih izbora, ako pobijedi. Na ovaj način, ne znam kako je to izveo, to bi pravnici trebali vidjeti i definirati. Mislim da se radi o kršenju zakona – tvrdi Karamarko te dodaje kako je aktiviranje zastupničke mirovine na jedan dan zakonito, ali i moralno upitno.

Potpredsjednik HDZ-ovog kluba Gordan Jandroković je pak bio malo oštriji.

- Dok se vladajuća koalicija nabacuje ljudima kao s vrećama krumpira, otpustit ćemo 10.000, 20.000, 30.000 ljudi, očito bez ikakve strategije, bez logike i pameti, istovremeno gledaju kako svoje pojedinačno zbrinuti. Dijelili su lekcije svima drugima, a evo, vidite, tajno su činili iste neomralne stvari koje su predbacivali drugima – kritizirao je Jandroković.

Komentara 113

PL
plavatrava
14:46 24.09.2012.

sad bi se on popravio i nebi više griješio

Avatar MK
MK
13:46 24.09.2012.

Ma budaletino - to ti je HNS namjestio da se njima SDP slucajno nebi mjesao u poslove. A Hare-Krisna Ministar se kao fol pravi da je to eticki upitno ali nije nelegalno... ...namagarcili su oni vec i Mirelu Holly ovakoo - a bedaceku kriv HDZ. A jesu jadni. ...za sve su njima krivi zadnje 20 godina, Crkva, Branitelji, Franjo i HDZ!

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
14:44 24.09.2012.

jednom Lopov uvik Lopov,hehehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije