Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dopušteno i provaliti

Testiranje 'iz zasjede' u Hong Kongu: Bez najave se opkole zgrade koji nitko ne smije napustiti

Testiranje u Hong Kongu
Foto: TYRONE SIU/REUTERS/PIXSELL
1/8
03.02.2021.
u 13:02

Dok jedni smatraju kako su zasjede i zatvaranja nepotrebni, dugi osjećaju olakšanje jer inače ne bi znali da postoje novi slučajevi zaraze

Hong Kong zatvara čitave stambene blokove bez upozorenja kao dio nove kontroverzne strategije za suzbijanje širenja koronavirusa.

Tijekom proteklih 10 dana, policija je pokrenula testiranje "iz zasjede", odnosno prisiljava sve na testiranja, a oni koji odbiju moraju platiti kaznu od 645 dolara. Vlada je policiji omogućila i da provaljuju u domove onih koji se ne podvrgnu testiranju, piše The Guardian

Snimke koje se šire društvenim mrežama pokazuju kako desetci policajaca trče ulicom i trakom ograđuju zgrade kako stanari ne bi mogli otići.

Unatoč brojnim kritikama da metoda izaziva tjeskobu, a nije previše učinkovita, vlada je ustvrdila kako će je i dalje nastaviti primjenjivati. Naime, navodno je među više od 10 tisuća testiranih otkriveno nekoliko desetaka zaraženih osoba. 

Hong Kong je izbjegao velike blokade. Umjesto njih, infekcija se suzbija manjim blokadama, primjerice određenih zgrada ili stambenih blokova. Takva zatvaranja traju dan ili dva, a stanari se spuštaju ispred zgrade na privremenu lokaciju za testiranje. Takve su mjere uglavnom usmjerene na gusto naseljene četvrti, gdje su brojne stambene jedinice prenapučene. 

Dok jedni smatraju kako su takve zasjede i zatvaranja nepotrebni, dugi osjećaju olakšanje jer inače ne bi znali da postoje novi slučajevi zaraze. 

Iako se zbog malog broja novootkrivenih pozitivnih slučajeva nameće pitanje isplativosti, glavni tajnik Mathhew Cheun Kin-chung rekao je kako su to dobre vijesti. "To znači da područje nema zaraze", tvrdi. 

Sophie Chan, tajnica za hranu i zdravlje, rekla je da su blokade omogućile vlastima da brzo identificiraju i izoliraju slučajeve i kontakte. "Ne mislimo da je ovo ljudima predstavljalo težak teret ili da je bacanje javnog novca", rekla je. 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar shadow
shadow
13:43 03.02.2021.

Uskoro će svijet saznat globalno što Kina kao experiment sprema na svom tlu a namjera svjetske masonerije je to pretvorit u globalnu stvar! Kina preko "pametnih gradova" uvodi APSOLUTNI nadzor stanovnika, audio i vizualno preko kamera, a preko interneta također, svaka riječ,gesta,naklonjenot partiji ili religioznost, šta kupujete,koje banke koristite,hobiji,dali govorite protiv ili za partiju,sve, svaki segment života. Na temelju prikupljenih podataka svaki pojedinac će biti pozitivno ili negativno ocjenjivan i na temelju toga što partiji paše ili ne dobit ćete beneficije u obliku pristupačnosti vrtičima,školama,fakultetima,kreditima i svemu ostalom, negativci prema vladi će biti nepočudni i getoizirani! Da,daaa, nije teorija urote, bilo je na svjetski gledanoj emisiji "TOMOROW-TODAY" a čak je jedan naš student to spomenuo na htv-u kao primjer loše primjene tehnologije. Za sve to rpeduvjet je svjetska vladat,svjetska banka, jedinstvena ELEKTRONIČKA valuta (keš nestaje, tako vas lakše kontrolirauju na "daljinski"), svjetska jedinstvena vojska i predsjednik svijeta-svjetska vlada, dakle DIKTATURA u Orwelijanskom 1984 izdanju pod agidom demokracije! To je razlog guranja priče o globalnom zatopljenju kao izgovor da se svijet "ujedini" u borbi protiv toga a također se zato zalažu za 5G mreže i guraju ih na silu jer im je za taj nadzor potreban brz internet koji u REAL-TIME-u sve prikazuje, zato i rade "smart-cityes", pametne gradove koji će prikupljat te podatke! NASTAVAK U KOM...

SI
sickboy1974
13:38 03.02.2021.

Znači, našli su nekoliko PROMILA zaraženih? Od bolesti koja je navodno VISOKO infektivna? Nije to borba protiv epidemije nego treniranje građanskog posluha.

IJ
istina___jako_boli
14:43 03.02.2021.

To meni vise lici na lov na neistomisljenike nego na testiranje iz zasjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije