Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trumpova šou presica prije debate

Teške optužbe: 'Bill Clinton me silovao, a Hillary Clinton mi je prijetila'

donald trump žene
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.10.2016.
u 08:55

Donald Trump je uoči druge debate sazvao konferenciju za novinare na kojoj je "nekoliko hrabrih žena", kako ih je nazvao, teško optužilo Clintona

Među njima je bila i Juanita Broaddrick iz Arkanzasa koja je iznijela najteže optužbe - da ju je Clinton silovao 1978. Broaddrick je kazala kako je možda "Trump rekao neke loše riječi, ali Bill Clinton me je silovao, a Hillary Clinton mi je prijetila. Mislim da se ne može raditi usporedba", kazala je

Uz nju su još na na konferenciji bile i Kathy Shelton, Paula Jones i Kathleen Willey, javljaju američki mediji.

Paula Jones je 50-godišnja bivša službenica koja je potvrdila je da ju je Clinton  seksualno uznemiravao 1991. godine, dok je bio guverner. Ona je podnijela tužbu za seksualno uznemiravanje 1994. godine, tražeći odštetu. Nakon odbacivanja tužbe i ponovne žalbe Jones je dobila 800.000 dolara u nagodbi.

Kathleen Willey je pak bila suradnica u Bijeloj kući 1993. godine, a tužila ga je također za seksualno zlostavljanje. Tvrdila je da ju je Clinton pokušao ljubiti i milovati u uredu. Poslije su optužbe odabačene.

Hillary mi je uništila život

Kathy Shelton je ispričala da kada je imala 12 da ju je silovao 41-godišnji Thomas Alfred Taylor, a da ga je Hillary Clinton branila na sudu. Clinton je uspjela dobiti nagodbu zaTaylora. Bio je optužen za "nezakonito milovanje djeteta mlađeg od 14 godina" i osuđen na godinu dana zatvora i četiri godine uvjetno.

"Uništila mi je život, branila jer silovatelja. S 12 godina sam prošla pakao kakav dijete definitivno ne bi smjelo proći", rekla je Shelton.

Republikanski kandidat Donald Trump izazvao je  veliki potres svojim vulgarnim izjavama o ženama rekao je u drugoj predsjedničkoj debati u nedjelju da se radilo samo o "muškim pričama iz svlačionice". U video-snimci NBC-a od prije 11 godina, Trump se hvali načinom na koji osvaja žene koje ga privlače, tehnikama bliskim seksualnom zlostavljanju. "Kad si zvijezda, puste te da radiš što hoćeš. Možeš učiniti sve", tvrdi on koristeći vrlo prostačku riječ za ženski spol.

Nekoliko uglednih republikanaca nakon toga je povuklo svoju potporu Trumpu.

Komentara 20

DU
Deleted user
10:01 10.10.2016.

VL šta je sa podacima koje je objavio Wikileaks o ubijavnju civila i Clintonici ?? Kaj još ne kužite da ima slobodnih medija koje narod sve više čita

MA
maxxxx
10:26 10.10.2016.

Članak je o Trumpovoj konferenciji, silovanim i uznemiravanim ženama od strane Clintonovih, ali novinar Večernjeg lista ga mora zaključiti sa par rečenica o tome kako je Trump prostačio prije više od desetljeća.

CR
cronada
09:51 10.10.2016.

jeftina roba I politika "bogatih"!!!😣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije