Naslovnica Vijesti Svijet

Teška sramota Slovenije u Njemačkoj: Iz kamiona im ukrali streljivo na parkingu hotela

Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. listopada i u Leipzig su stigli poslijepodne
19. listopada 2018. u 09:58 28 komentara 12603 prikaza
Ilustracija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Slovenska vojska doživjela je veliku sramotu nakon što je njihovim pripadnicima ukradena velika količina streljiva iz kamiona kojeg su vojnici ostavili na - parkingu.

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik održana je vojna vježba Velebit 18 procjena troškova Otkrivamo koliko je stajala najveća vojna vježba Velebit 18.

Sve je krenulo nakon što su vojnici dobili zadatak da kamion pun streljiva prebace do zračne luke u Leipzigu. Od tamo je oprema trebala biti prebačena u Mali gdje se nalaze pripadnici slovenske vojske.

Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. listopada i u Leipzig su stigli poslijepodne. Let za Mali bio je na rasporedu idućeg dana te su vojnici odlučili prespavati u hotelu kraj zračne luke. Ispred hotela su parkirali kamion te su ga povremeno obilazili kako bi se uvjerili da je sve u redu.

Kiowa Warrior CRVENA ZEMLJA Velebit 18: Helikopteri Kiowa Warrior izveli noćnu akciju gađanja

- Tijekom obilaska oko 3.10 sati jedan je vojnik otkrio da je cerada prerezana i da nedostaje 2000 komada streljiva - kazao je Simon Korez, glasnogovornik slovenske vojske, javlja Žurnal 24.

Istraga će utvrditi tko je odredio da se spava u hotelu, vojnici ili je takva bila naredba, no sigurno je da je ovaj teret trebao biti negdje na sigurnom. Nestalo je 1000 komada streljiva 5.56 milimetara i 1000 komada streljiva od devet milimetara.

KH-35U Nova ulaganja Rusija ima novu vojnu igračku, protivnički brodovi neće imati šanse

Pogledajte i video: Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

[video: 26272 / Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:]

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Gilles Auguste Kremer
  Gilles Auguste Kremer:

  A zašto nisu stavili žilet-žicu oko kamiona? hahahahahahah

 • Avatar navijač
  navijač:

  I na takve bi se mi trebali ugledati? Znam da bi to neki voljeli , ali od toga nema ništa. Hrvatska i Slovenska vojska su nebo i zemlja.

 • ????:

  Lahko vprašate vojaka Mehu in vojaka Sulju kdo je ukral strelivo.