Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u murskom središću

Teška nesreća u Međimurju: Vozač (60) automobilom udario dijete na pješačkom prijelazu

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.12.2022.
u 11:38

Protiv vozača s područja grada Murskog Središća podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U prometnoj nesreći jučer u Zebanec Selu u Međimurskoj županiji teško je ozlijeđen maloljetni pješak. Nesreća se dogodila oko 6 sati, a utvrđeno je da se 60-godišnji vozač VW Pola obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom i prednjim bočnim dijelom automobila udario u maloljetnog pješaka, koji je prelazio kolnik preko zebre.

- I ova prometna nesreća dobar je povod da ponovno upozorimo vozače kako su prilikom nailaska na obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe, dužni upravljati sigurnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake, odnosno tako da mogu zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Dodatna obazrivost i povećana pažnja vozača nužna je u uvjetima smanjene vidljivosti, posebice u jutarnjim i večernjim satima te kada su nastupili nepovoljni vremenski uvjeti kao što su kiša, magla, snijeg... Ujedno, upozoravamo pješake da su dužni prije stupanja na pješačke prijelaze, obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

>> VIDEO: Mračna predviđanja Nostradamusa za 2023. godinu: 'Čovjek će jesti svoje bližnje'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije