Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEVLID JAŠAREVIĆ

Napadač na američku ambasadu tražit će uvjetni dopust: 'Povukao se. Čita i crta'

Mevlid Jašarević
Foto: Screenshot
20.07.2019.
u 18:32

Jašarević je iz automatskog oružja gotovo pola sata pucao s ulice po zgradi američkog veleposlanstva, sve dok ga snajperskim pogotkom u nogu nije zaustavio pripadnik specijalnih policijskih postrojbi.

Prije sedam godina su Mevlida Jašarevića osudili na 15 godina zatvora zbog napada na veleposlanstvo u Sarajevu iz 2011. godine. Odradio je već skoro pola kazne te će za šest mjeseci steći pravo na uvjetni dopust koji će uskoro i zahtijevati.

Kako doznaje portal Avaz.ba, Jašareviću ide u prilog dobro ponašanje u zatvoru, a ovisno o onome što će pisati u zahtjevu za dopust, takve će mu uvjete sud ponuditi. Neslužbeno doznaju kako Jašarević tvrdi da obavlja svoje vjerske dužnosti te se više ne druži s pripadnicima vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovini.

-  Ima bradu, ali nije to velika, tzv. vehabijska kovrčava brada. On se skroz povukao. Čita knjige i crta. Najvažnije je da je sačuvao brak i obitelj. Žena ga s djecom svaka dva mjeseca posjećuje u Zenici – kaže sugovornik Avaz.ba.

Podsjećamo, Jašarević je iz automatskog oružja gotovo pola sata pucao s ulice po zgradi američkog veleposlanstva, sve dok ga snajperskim pogotkom u nogu nije zaustavio pripadnik specijalnih policijskih postrojbi. Sud je njegovo djelo okarakterizirao kao krivično djelo terorizma, počinjeno s predumišljajem što je dokazano pronalaskom dva DVD-a snimljena prije napada. 

Komentara 7

Avatar matalan
matalan
19:32 20.07.2019.

vidi ga ...kome to može biti uzor..to se više ne pušta među ljude

HO
homofob
21:15 20.07.2019.

Povukao se i cita kako spravljati eksplozive i crta nacrte za dizajniranje eksplozivnih naprava!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:55 20.07.2019.

Onaj koji bez razloga puca po amerikancima, nema njemu slobode. U zatvoru je najsigurniji, kako on, tako i okolina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije