Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kaj si glupa'
Povratak na članak

Teror nad zaposlenicima: Mjere im vrijeme na WC-u, vrijeđaju ih... 'Svaka druga pije tablete'

„Mene osobno teško pogodilo kad ti nadređeni veleju kaj si ti glupa. Kaj ti ne znaš ili okreni se pa veli nekaj najgore pas mater retardiranu. Ja imam sina bolesnoga i mene je to strašno pogodilo“, kaže Marijana Nemčić

Komentari 145

BE
beitsche
20:11 05.07.2018.

Objavite imena onih koji su vas vrijedali.omalovazavali.Pa nek se oni onda srame..

VL
JU
juma
19:48 05.07.2018.

Zasto novinari nisu ista pitanja postavili poslodavcu? Bez ocitovanja poslodavca takav prilog je neprofesionalno uradjen.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
20:40 05.07.2018.

Sigurno nije idilično raditi na normu ili lohn-poslove, koji ne donose bogzna kakvu dodanu vrijednost. Da je Boxmark mogao bolje plaćati, budite sigurni da bi ta radna mjesta ostala u Austriji ili bar u Sloveniji. Ovako, došli su na sjever Hrvatske, gdje su plaće ispodprosječne a radne snage dosta, baš iz tih branši, koje su otišle u stečaj ili smanjile proizvodnju.

VL
LU
lulu
20:08 05.07.2018.

Jako je slicno usred Zagreba u Koncar-MESu na Voltinom. I to ne prema inzinjerima nego ostalim radnicima, ekonomistima, skladistarima i sl. Tako da...

VL
Avatar navijač
navijač
20:34 05.07.2018.

Glavno je da su oni dobili potporu od Hrvatske, ovo nema nigdje,

VL
DU
dugonja66
20:04 05.07.2018.

neka gospodin direktor napise kolika je prosjecna strucna sprema rukovodeceg kadra i sam sam dao zamolbu za posao kao mehanicar ali kad sam vidio da mi je rukovodioc tapetar koji je i to jedva zavrsio ali naravno perfektno govori njemacki to vam sve govori o firmi boxmark hrvatska

VL
DU
ducko
20:02 05.07.2018.

Ako je ovo istina, kažem samo ako je ovo gore napisano istina onda dao Bog da šefovi i poslovođe u ovoj tvornici sve zarađene pare na kemoterapiju potrošili.

VL
RI
rightside
22:22 05.07.2018.

dvije stvari,, niste valjda mislili da bas nitko iz drzave nema pojma kako se tu radi i drugo,, objavite imena tih izrabljivaca,, bez straha od odmazde,vidjet cete cim se imena pokazu,umirit ce se ko zecji repic na panju,, i toto samo zato da smisle odmazdu,, uz podrsku nekog iz vladajucih..

VL
IM
Immanuell
21:06 05.07.2018.

Ima toga po cijelom svijetu i još gorih tortura. Osobe koje su u stanju na takav način neprekidno kontrolirati ljude stvarajući malignu radnu atmosferu su vrsta psihopata koji bi trebali jedno vrijeme provesti na psihijatriji. Njihovi nadređeni su isti takvii i upravo takve face biraju prilikom razgovora. Osam ili više sati mjeriti koliko je tko napravio nečega, non stop mjeriti vrijeme svakom radniku jel otišao na WC i koliko se zadržao, učestalo vrijeđati radnike i pri tome koristiti nedopustive riječi može samo psihički bolestan čovjek koji se hrani tuđom patnjom ili nesrećom.

VL
DA
Dabiša
19:40 05.07.2018.

Žao mi je žena i žalim što nema pravne države, da sve ove progonitelje kazni i sankcionira. Ali tekstlna industrija u svakom obliku, pa i kožare su propale diljem Europe, osim rijetkih i ekskluzivnih modela. Trebali smo se orijentirati na Stem područje i dugoročno isplativa ulaganja, u industriju koja nosi dobit, energente i proizvodnju hrane. Možda zadržati koju tvornicu, Galeb, Varteks, ne znam, ali to je naprosto nadiđena industrija u kojoj nema velike zarade.

VL
ST
sttipe
21:46 05.07.2018.

Pa šta ga ne dočekaju muževi kolcima?? Ovo je klasična scena mobinga, i u jeku bijega radnika iz države, ovakve likove bi država tribala ritualno spaljivat na lomačama na trgovima. Da ne bude zabune, i sami isplaćujemo plaće našim radnicima, a nikad tako s njima nismo komunicirali. Radnik ne mora bit pošten, ni dobar, mene nitko ne tjera da ga držim. Ja pristojan moram bit. Inače mogu zatvorit ili sam radit. Triba premijera pitat šta misli poduzet po pitanju iseljavanja zbog mobinga? Pola ih je zato otišlo...

VL
NA
Narcis660
22:13 05.07.2018.

To niti je poslodavac niti voditelj smjene niti gazda,šef..to je ljudski šljam i dno dna...Nema veze sa Hrvatskom niti sa bilo kojom zemljom to ima veze samo sa idiotizmom.Krenten je ktreten bio iz Tanzanije ili odavde.Sramite se i neka vam tako netko najmiliji prođe,ne samo na poslu nego općenito pa da osjetite kako boli....

VL
DA
dado56
23:39 05.07.2018.

Kaznenu prijavu protiv direktora ... Ne znam sta dorh ceka ..!????

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:46 05.07.2018.

cekajte meni nije jasno ovaj poslodavac ima radnu snagu a placa robovlasnicki i terorizira radnike a na jadranu u istoj drzavi poslodavci nude abnormalnu placu i odlicne uvjete i nema radnika...bas smo glup narod

VL
DA
dado56
23:32 05.07.2018.

Bas me zanima gdje ce naci radnike... ipak treba nesto znati u radu sa kozom... svi u njemacku sumnjam da bi ovako u austriji sa austrijancima postupali... cisto izrabljivanje .... drzava mora reagirat !!!!

VL
DO
doktorica
23:53 05.07.2018.

upravo je nedokučivo i misteriozno da se tako nešto dešava a da nitko od odgovornih ne reagira,tu se ponižavaju žene,majke,a svi šutke gledaju i nikom ništa.Pa koji smo mi to narod i dokle će se šutjeti,koja je granica?!Jasno je da ta i slične tvrtke koje dođu kod nas gdje se radnika ne cijeni i ne štiti,samo kopiraju običaje i koriste našu nesređenu situaciju,to u svojim domicilnim zemljama nebi mogli.

VL
RE
Rex
01:13 06.07.2018.

A na glavnojporti ..ulazu u tvornicu piše RAD OSLOBADJA......hahaha

VL
OB
ObrenM
00:41 06.07.2018.

Ovo vise govori o korumpiranoj vladi.

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:58 06.07.2018.

nije problem u torturi, nje je uvije bilo - još od robovlasništva, problem je kad živiš u ciganskoj državi koja ne štiti radnike.

VL
ST
stefj
22:43 05.07.2018.

Eto, ovo je jako dobar primjer zašto treba pustiti tržište i liberalizirati ZOR. Nema druge zaštite nego da radnik koji radi u ovakvoj tvrtci može otići na drugi posao kada poželi. Nema zakona koji će takve stvari regulirati... Mislite da su u Irskoj bolji šefovi? Nisu, samo tamo radnik ode i bez problema u roku keks nađe drugi posao... A što se tiče radnika i poslovođa, sve je to isti nivo, poslovođe su do jučer bili isti ti radnici, samo su se sada malo uzdigli. Ponašaju se isto kao što se ponašaju inače u životu kada dođu do malo moći...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.