Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Teniski centar Ive Majoli opet je u stečaju

iva majoli
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/20
08.12.2017.
u 07:04

Tvrtka je u blokadi 344 dana zbog duga od 840 tisuća kuna

Ni godinu dana nakon što je tvrtka Nenada Končara, čiji je otac Danko Končar, spasila od ovrha i dugova uplatom 37,8 milijuna kuna tvrtki Ive Majoli, točnije Teniskom centru Iva Majoli d.o.o. prijeti stečaj. Naime, Trgovački sud Zagreb pozvao je vjerovnike i dužnike na prvo ročište 14. prosinca na kojem će se otvoriti stečajni postupak nad tvrtkom koja upravlja luksuznim posjedom na zagrebačkom Cmroku.

U obrazloženju zaključka suda piše da je tvrtka do 25. listopada bila u kontinuiranoj blokadi 301 dan zbog neizvršenih obveza za plaćanje u iznosu od 840 tisuća kuna. Uvidom u servis Poslovna Hrvatska vidljivo je da je tvrtka Ive Majoli i u četvrtak bila u blokadi što znači da je blokirana 344 dana zaredom.

Najavljivala gradnju hotela

Stečaj je pokrenula Vinka Prekupec, vlasnica obrta za kozmetičke usluge Beauty Caprice, kojoj je Majoli dužna. Upućeni nam kažu da Majoli ima još dugova koje njezini poslovni partneri pokušavaju naplatiti, ali se na njih oglušuje. Inače, tvrtka koja upravlja teniskim centrom već pet godina posluje s negativnim rezultatom, uz poprilično niske prihode koji su lani iznosili svega 161 tisuću kuna.

Podsjetimo, lani je u prosincu Iva Majoli najavljivala kako će poslovanje tvrtke procvasti te da će ponovno organizirati turnire. Čak je najavljivala i gradnju apartmanskog hotela. Ipak, tvrtka je nedugo nakon dokapitalizacije i promjene vlasničke strukture, jer su Končari upisali 50 posto vlasništva, ponovno blokirana.

Povlašteni ugovor s Gradom

Iva Majoli stekla je vlasništvo nad imanjem na Cmroku još 2006. godine ugovorom s Gradom Zagrebom koji joj je kompleks vrijedan 34 milijuna kuna prodao za 14 milijuna kuna priznavši joj dvadeset milijuna kuna ulaganja u teniske terene i objekte u centru.

Tako je Majoli stekla igralište od 8300 četvornih metara, gradilište od 1470 četvornih metara i sportske i prateće objekte. Uz Ivu Majoli za gradske je nekretnine bilo još zainteresiranih, ali je u uvjetima kupoprodajnog ugovora stajalo da kupac mora organizirati WTA i ITF teniske turnire.

Dapače, u članku 9. tog ugovora piše da Grad ima pravo raskinuti ugovor ako se ne realiziraju ulaganja potrebna za organizaciju turnira. Tek je jedan turnir te kategorije bio i održan, dok je drugi otkazan zbog nedostatka sponzora. Iva Majoli do zaključenja teksta nije bila dostupna za komentar. 

iva majoli
1/6
Ključne riječi

Komentara 35

Avatar comandante
comandante
07:19 08.12.2017.

rijetko antipatitična prevarantica, uz sve povlastice jos i vara ljude

VJ
vjekoslavkatalina
07:51 08.12.2017.

ovoj da das na upravljanje banku ona bi je unistila.....lova za nju nije...trosila bi a ne zna je stvoriti

DI
Diesel
07:27 08.12.2017.

Malu Ivu i Bandica pod hitno najuriti. Oboje su muljali, a kad im se jos i Koncar pridruzio sve je postalo jasno. Sama dodjela teniskih terena je nevidjena pljacka i to one najgore vrste, politicko-drustvene vrste. U ovome svemu je ocito Bandic najveci muljator i krivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije