Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnološki divovi

Francuski ministar najavljuje tužbu protiv Googlea i Applea zbog ugovora s inženjerima

Francuska najavljuje tužbu protiv Google-a i Apple-a
Foto: HEINZ-PETER BADER/REUTERS/PIXSELL
14.03.2018.
u 12:24

U razgovoru za RTL Le Maire je u srijedu kazao da je doznao da Google i Apple jednostrano nameću cijene i ostale ugovorne uvjete informatičkim inženjerima

Francuska će podnijeti sudsku tužbu protiv Googlea i Applea zbog uvjeta ugovora koje tehnološki divovi nameću malim tvrtkama i inženjerima, kazao je ministar financija Bruno Le Maire.

U razgovoru za RTL Le Maire je u srijedu kazao da je doznao da Google i Apple jednostrano nameću cijene i ostale ugovorne uvjete informatičkim inženjerima. "Zato ću podnijeti tužbu protiv Googlea i Applea pred trgovačkim sudom u Parizu vezano za štetne poslovne prakse", najavio je francuski ministar.

"Koliko god moćni bili, Google i Apple ne bi smjeli biti u poziciji da tretiraju naše nove kompanije i naše inženjere kako ih danas tretiraju", dodao je. Glasnogovornici Apple Francea i Google Francea nisu odmah odgovorili na pozive i poruke Reutersa da komentiraju ministrovu najavu.

Le Maire je također rekao da očekuje od Europske unije da do početka iduće godine zatvori rupe u sustavu oporezivanja koje koriste Google, Apple, Facebook i Amazon kako bi smanjili porezne obveze. Bruxelles trenutno razmatra mjere poboljšanja sustava oporezivanja inozemnih divova koji posluju na europskim tržištima.

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
13:04 14.03.2018.

radi ovoga je i windows phone platforma propala, najsigurnija od svih (za razliku od desktop verzije). nitko nije ni smio razvijati aplikacije za microsoft, jer bi izgubio pristup ovim dvjema trgovinama. ms je bio na sudu radi monopolističkog odnosa, a ova dva nisu, a niti im se sprema nešto takvog. a sve podatke o vama iz moba su preprodali, pa dobivate oglase sa stranica na kojima nikad niste bili, i slično. a dal možemo bez njih? navukli su nas, i ne možemo! da ih se kazni.

TA
taxiico
13:49 14.03.2018.

tek će te vidjeti što je uber samo dok se maknu taksisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije