Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi nisu gotovi

Tehnička škola u Vukovaru i dalje u radovima, Jovanović razočaran

škola (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
01.03.2013.
u 16:07

Očekivao sam da će radovi na školi biti završeni, a djeca u njoj. Radovi su se oduljili beskrajno, a uz to dio poslova obavljen je nekvalitetno tako da se već sada pojavila i vlaga u nekim učionicama, rekao je Jovanović

Iako je bila najavljena obnova Tehničke škole Nikola Tesla nije završena do početka ožujka. Dodatni problem je i što je škola nije prošla na ovotjednom tehničkom pregledu na kojem je primjećeno niz propusta od strane izvođača.

Tim povodom školu je danas posjetio i ministar obrazovanja u Vladi RH Željko Jovanović koji je obišao sve učionice kako bi se upoznao sa stanjem na terenu.

- Razočaran sam viđenim i učinjenim do sada. Očekivao sam da će radovi na školi biti završeni, a djeca u njoj. Radovi su se oduljili beskrajno, a uz to dio poslova obavljen je nekvalitetno tako da se već sada pojavila i vlaga u nekim učionicama, rekao je Jovanović koji nije skrivao nezadovoljstvo viđenim.

Na prijedlog nadzora da je izvođačima radova do konačnog završetka radova potrebno mjesec dana Jovanović je rekao da apelira da se svi radovi završe u narednih 15 dana.

– Kada bi 11. ožujka radovi bili završeni svi bi bili zadovoljni. Međutim, kako stvari stoje vrlo je upitno i da će tada škola biti spremna za ulazak učenika. Stoga apeliram na izvođače radova da se radovi intenziviraju i da se sve završi u roku od 15 dana. Radi se o poslovima u zatvorenom pa se može raditi i 24 sata dnevno. Isto tako nudimo i svu potrebnu pomoć sa naše strane ako zatreba, rekao je Jovanović.

Tijekom obilaska škole Jovanović je imao priliku vidjeti neuređen prilaz i glavni ulaz u školu koji je još uvijek raskopan, sa bagerima i prepun blata. Hodnici su neočišćeni i prepuni raznoga materijala, stubišta nesređena, nisu postavljene niti pragovi na ulasku u učionice…

Još uvijek niti sva pvc stolarija nije zamjenjena, a kako prenose roditelji koji su također obišli školu još uvijek nisu spojeni svi umivaonici i wc školjke. Već sada se može primjeti vlaga koja izbija u učionicama. Nije završena niti kotlovnica škole gdje se postavlja dimnjak. Uz sve to ministra je na gradilištu danas dočekalo svega desetak radnika na gradilištu.

Glavni inženjer gradilišta Danijel Ilijašić rekao je da je Projektgradnja, tvrtka koja sada obavlja radove, od pvoga izvođača zatekla niz propusta koje sada oni ispravljaju.

– Iz toga razloga se i pojavila vlaga u nekim dijelovima škole. Pukla je jedna cijev koja nije promjenjena, a sad moramo provjeriti i istu u prizemlju. Ima tu još sličnih stvari, rekao je Ilijašić dodajući da s obzirom na potreban obim poslova koji se trebaju obaviti na gradilištu nema potrebe za većim brojem radnika. Najavio je i da će sukladno razgovorima sa ministrom radovi biti intenzivirani i da će tvrtka učiniti sve da se radovi završe u što kraćem roku.

Već ovih dana bi trebalo biti završeno postavljanje dimnjaka s čime bi se omogućilo puštanje grijanja u školu. I dok su u tijeku završni radovi učenici će još nekoliko tjedana provesti u prostorijama Veleučilišta Vukovar koja već više od mjesc dana koriste kao zamjenske prostorije. Dekanica Veleučilišta Gordana Bujišić rekla je da se nada da će radovi biti završeni u dogledno vrijeme kako ne bi trpjela kvaliteta nastave studenata.

– Odgodili smo početak nastave u ljetnom semestru za tjedan dana. U svakom slučaju nećemo izbaciti djecu na ulicu, rekla je Bujišić. Ministar Jovanović je i ovu priliku iskoristio da se zahvali na pomoći dekanici Bujišić bez koje, kako je rekao, ovaj problem ne bi mogao bii riješen.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:45 01.03.2013.

Jovanoviću, brzo pred zrcalo!

OB
-obrisani-
20:42 01.03.2013.

A gdje je nas gradonacelnik Sabo... Nije ga briga ,skuplja poene kod zna se koga... Ovaj put neces proci...

Avatar ambasadoor
ambasadoor
08:25 02.03.2013.

Sramota! Drzi vodu dok majstori odu. Jaki majstori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije