Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJEZDA GLODAVACA

Teheran se bori protiv mutantskih štakora, ubijaju ih i snajperima

štakori
Ivica Galović/PIXSELL
06.03.2013.
u 09:31

Gradski savjetnik za okoliš tvrdi da je mutacija štakora posljedica radijacije i kemikalija

Glavni grad Irana Teheran već se desetljećima bori sa štakorima, no u posljednje je vrijeme taj problem poprimio zabrinjavajuće razmjere, piše Huffington Post. Topljenje snijega istjeralo je velike štakore iz njihovih gnijezda, a neki od njih teški su i do pet kilograma.

Savjetnik gradskog vijeća za okoliš Ismail Kahram rekao je da se čini kako su štakori genetski mutirali, najvjerojatnije zbog radijacije i kemikalija korištenih u borbi protiv tih glodavaca.

– Sada su veći i izgledaju drukčije. Za ove promjene inače su potrebni milijuni godina evolucije. Skočili su sa 60 grama na pet kilograma, sada su čak i mačke manje od njih – rekao je Kahram. S njime se ne slaže američki veterinar dr. David Baker.

– Gotovo sve genetske mutacije utvrđene na polju biologije štetne su i za vrstu predstavljaju manu, a ne prednost. Nije to kao u znanstveno-fantastičnim filmovima – smatra Baker, koji ističe da je diljem svijeta pronađeno nekoliko vrsta "divovskih" štakora koje dosežu veličinu onih koje je opisao Kahram.

U svakom slučaju, problem je za Teheran postao toliko velik da su gradske vlasti odlučile angažirati ekipu vojnih snajperista koji po noći ubijaju štakore puškama s infracrvenim snajperima. Dosad su na taj način ubili 2250 štakora, čija su tijela zapaljena ili zakopana na posebnim deponijima, piše CNN.

Mohammad Hadi Heydarzadeh, teheranski dužnosnik za zaštitu okoliša, rekao je da Iran najviše problema ima sa smeđim štakorima, koji su u zemlju došli iz inozemstva teretnim brodovima. Heydarzadeh također tvrdi da je broj tih glodavaca u Teheranu u padu.

>> Strava u Zagrebu: Štakor izgrizao bebu i majku dok su spavali

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:56 06.03.2013.

Postoja mogućnost da su i Ameri tu umešali prste . GM hranom store tako velike glodare pa ih kasnije ubacuju u određene prostore.

IB
istina_boli
17:34 06.03.2013.

To se jos naziva i bioloski rat. Ne samo da us tu Ameri umjesali svoje prste neko i Izrael, UK i ostali NATO dupelizci.

NE
Nepokolebljiv
19:32 06.03.2013.

Te stakore su Zidovi i Ameri uzgojili specijalnom GMO hranom i trenirali ih da ubace viruse u kompjutere iranskih nuklearnih istrazivackih centara a kada to dovrse onda ih posalju u Teheran da se prisuljaju Ahmedinadadu i aktiviraju eksplozivni prsluk. Takovi trenirani stakori su otrovali i Chaveza. :-) (smily je tu za one bistre da shvate pravu poruku ovog diverzantskog komentara)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije