Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povrat poreza

Teče rok, do kraja veljače očekuje se oko 680 tisuća poreznih prijava

povrat poreza
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/2
14.01.2014.
u 12:41

Uvjeti podnošenja poreznih prijava isti su kao i prošle godine jer se nisu mijenjala pravila oporezivanja za 2013. godinu.

Očekuje se da će do kraja veljače građani predati oko 680 tisuća prijava za dohodak ostvaren u 2013. godini, slično kao što je to bilo i prošle godine.

Način oporezivanja dohotka u 2013. godini nije se mijenjao tako da su uvjeti podnošenja poreznih prijava isti kao i prošle godine. Obavezu predaje imaju radnici koji su radili kod dva ili više poslodavaca, građani koji su primili dohodak iz inozemstva te obrtnici. Radnici koji su uz plaću primili i honorar, koji poreznici tretiraju kao drugi dohodak, ne moraju podnositi godišnje prijave, osim ako ne procijene da im se to isplati.

Potkraj prošle godine Ministarstvo financija planiralo je uvesti obaveznu prijavu i za drugi dohodak, ali je od toga odustalo nakon protivljenja HNS-a. No, čak i da je prijedlog prošao, ne bi imao utjecaja na zarađeno u 2013. godini. Zaposleni na područjima posebne skrbi također ostvaruju pravo na povećani osobni odbitak za 2013. te trebaju predati prijavu. Vrijednost povrata mogla bi biti 900 milijuna kuna, kao i 2013.

>>Veći porezni odbitak samo za Vukovar, ostalima 2200 kuna

>>Jednostavno izračunajte povrat poreza koji vas očekuje!

Komentara 1

RT
robi.topalovic
14:05 14.01.2014.

prijavim u veljači a dobijem u prosincu katastrofa , kada trebaju uzeti od naroda imaš rok od mjesec dana banditi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije