Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talent na raskrižju

Tata Murić: Ne pristajemo na Mamićeve uvjete

željko pakasin, robert murić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
05.01.2014.
u 18:00

U startu priče nije jasno do kada taj dečko ima ugovor. U Dinamu tvrde da ga ima do ljeta 2015. godine

Nogometni talent i igrač Dinama Robert Murić (kojeg je prije nekoliko godina otkrio nogometni trener i profesor tjelesnog u Krapini Željko Tihava) još je prije odigrao ozbiljnu utakmicu za prvu momčad plavih, puni novinske stupce. Jer, ne želi novi ugovor s Dinamom, koji mu u Maksimiru nude. I danas je jako teško reći kako će se cijela priča okončati.

Ugovor do 2014. ili 2015.

U startu priče nije jasno do kada taj dečko ima ugovor. U Dinamu tvrde da ga ima do ljeta 2015. godine. Jer, sa 16 godina potpisao je ugovor na tri godine, koliko je smio po Fifinim propisima. A koliko znamo, ima i dodatak u ugovoru koji stupa na snagu kad napuni 18 godina, a on je na još pet godina.

- To tvrde u Dinamu, a ja kažem da ima ugovor do ljeta ove godine - kazao je Robertov otac Branko Murić koji je uvjeren da mu sin neće još dugo igrati u Dinamu, da će vrlo brzo otići.

Jedna je priča da bi se mogli na sudu pozvati na obiteljski zakon po kojem je potpisivanju ugovora morao biti nazočan socijalni radnik. To za sud ima osnove, ali ne i za propise Fife. Uostalom, nijednom takvom ugovoru, ni kod nas ni u inozemstvu, ne prisustvuje socijalni radnik, niti to nogometni propisi zahtijevaju. A sudski proces bi trajao i trajao...

- Ne bih želio previše o svemu govoriti, Robert je igrač Dinama dok mu ugovor ne istekne, 8. siječnja u 11 sati pojavit će se na okupljanju prve momčadi. Trebao bi s njom na pripreme, ali tko zna. Ne bude li išao, trenirat će s juniorima. A što će se dogoditi u ovih šest mjeseci, tko zna. No, nema šanse da Roberta zadrže dulje od ljeta - kaže Branko Murić.

Trenutačno nema nekakvih novosti o mogućem transferu, potvrdio nam je to i skrbnik igrača Željko Pakasin.

Sve je to loše za mladog igrača, velikog talenta.

- Iskreno, i ja bih volio da se sve to završi. Volio bih da Robert ostane u Dinamu još koju godinu, barem dok ne napuni 20 godina. Ipak mu je Dinamo najviše dao - rekao je Robertov otac.

Pa u čemu je onda problem? Robert želi ostati, obitelj želi da ostane, Dinamo ga želi, nudi mu bolje uvjete...

- S tim se čovjekom, Zdravkom Mamićem, ne može razgovarati. Istina je da je ponudio bolji ugovor, ali na njegove ostale uvjete ne možemo pristati.

Koliko znamo, problem je u tome što Mamić traži od Roberta da ode od menadžera (Vlado Lemić), a na to obitelj Murić ne želi pristati.

Ne dam vrijeđati obitelj

- Zadnji put bio sam s Mamićem sredinom prosinca i više neću ići, ne želim takav način razgovora. Nije bilo nimalo ugodno, ali on valjda tako funkcionira. Ne bojim se nikoga, ja sam branitelj, ali ne želim razgovarati na Mamićev način kad se radi o mojem djetetu, mojoj obitelji. Vrijeđati nas ne može. K tome, izbacio je i svog kuma, Robertova nogometnog skrbnika Željka Pakasina - pričao nam je Branko Murić te za kraj poželio:

- Volio bih da se Mamić, Pakasin i Robertov menadžer dogovore, mi se nećemo miješati, da mi se s djeteta skine pritisak, da ostane i igra ovdje. Ali, da igra, a ne da sjedi na klupi. Vidjet ćemo, ponuda imamo.

Komentara 13

MI
mirko0410
18:18 05.01.2014.

Teško je sa Mamićem ali teško je i bez njega, treba naći kompromis i nek mali igra u Dinamu još barem 2-3 sezone a onda van. Kaj se samo Zagorci usude kontra Mamića, Prosinečki danas u Jutarnjem, Murić u VL

Avatar jure23
jure23
15:31 06.01.2014.

Dinamo je najbolja opcija, dokaži se u hnl pa ako vrijediš utopit ćeš se za dobru lovu, a ako ode sada propast će kao radošević, delač,vukušić...

NE
neki
20:14 05.01.2014.

Prvo Sammir ne želi potpisati ugovor, a sad i ovaj mali. Što li piše u tim ugovorima da bježe od njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije