Naslovnica Vijesti Hrvatska

Talijanski turisti otrovali se ugljičnim monoksidom iz generatora brodskog motora?

U splitskom KBC-u najavljena je konferencija za novinare u 10 sati na kojoj bi trebale biti objavljene službene informacije o uzrocima trovanja
14. kolovoza 2019. u 07:39 26 komentara 13587 prikaza
Hvar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama talijanski turisti u Hvaru otrovali su se ugljičnim monoksidom koji je iscurio iz generatora brodskog motora, piše Dnevnik.hr. Poduzetnik Eugenio Vinci jučer je preminuo, dok su njegova djeca životno ugrožena.

PREMINULA JEDNA OSOBA Otrovani gradonačelnik za Večernji: 'Uzrok je neki plin, svi smo spavali na desnoj strani broda'

U splitskom KBC-u najavljena je konferencija za novinare u 10 sati na kojoj bi trebale biti objavljene službene informacije o uzrocima trovanja.

Da je riječ o plinu, smatra i Bruno Mancuso, bivši talijanski senator koji je dio društva turista, a koji je slučaj komentirao za Večernji list.

– Svi mi koji smo se otrovali spavali smo na brodu na desnoj strani. Rekao bih da je uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za klimatizaciju, mislim da je u pitanju kvar na tom sustavu. Uvjeren sam da hrana nije u pitanju jer djeca nisu ni okusila večeru, a najteže su stradala. U restoranu nas je večeralo šestero, nas četvero imali smo simptome, dok je dvoje naših prijatelja dobro – rekao je Mancuso.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Beskucnik:

  Sad treba tuziti Index jer su njihovu vijest prenjeli svi portali , a ono sto je najtuznije je da oni zive od nasih klikova ,treba ih bojkotirat

 • MićiMali:

  Sad bi restoran trebao tuzit novinara i izdavača pa neka pišu bombastične naslove prije nego ih provjere

 • Avatar El-Delinquente
  El-Delinquente:

  A kako ugljicni monoksid sada uturiti nekako protiv hrvatske gastronomijie ili cijeloga domaceg turizma? Neprijateljska bojna sada od Komsica i Vulina ceka hitne naputke.