Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi slučaj

Talijanski liječnik zaražen ebolom stigao u Rim

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.11.2014.
u 10:20

Ministrica zdravlja, Beatrice Lorenzin, izjavila je kako, prema informacijama koje je dobila, zaraženi liječnik ima simptome ebole, ali je samostalno doručkovao i osjeća se dobro.

Posebnim transportnim zrakoplovom (Boeing KC 767) talijanskog ratnog zrakoplovstva stigao je jutros u Rim iz Sijera Leone talijanski liječnik zaražen ebolom.

To je prvi talijanski slučaj zaraze ebolom. Liječnik dobrovoljačke organizacije Emergency koji je liječio oboljele od ebole u Africi zaražen je istim virusom. Nakon što je zrakoplov sa zaraženim liječnikom, koji je bio smješten u posebni sarkofag pripremljen za takve slučajeve, sletio u rimsku vojnu bazu Pratica di Mare, bolesnik je odmah prebačen u zaraznu bolnicu Lazzaro Spallanzani u Rimu u kojoj se nalazi posebni odjel.

Ministrica zdravlja, Beatrice Lorenzin, izjavila je kako, prema informacijama koje je dobila, zaraženi liječnik ima simptome ebole, ali je samostalno doručkovao i osjeća se dobro.

>>Od virusa ebole u ovoj epidemiji umrlo više od 5000 ljudi

>>Bolničarka: Tužit ću SAD jer su me prisilno smjestili u karantenu

Komentara 1

KO
kojesta
20:36 25.11.2014.

pa kaj uopce zarazena razvoze naokolo, kaj god. al buju nam dodali jos koji virus. nist me vise ne cudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije