Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja

Talijanska televizija RAI zatvorila dopisništvo u New Yorku

Uragan Irena u New Yorku (1)
Big Pictures/PIXSELL
27.04.2012.
u 12:09

Sva dobra, od kamera i reportažnih vozila preko aparata za satelitska spajanja do stolova i stolica, bit će na dražbi

RIM – Talijanska državna televizija RAI zatvorila je svoje dopisništvo u New Yorku i otpustila 38 zaposlenika. Dopisnici će i dalje raditi iz New Yorka, ali tvrtka RAI Corporation, koja je osnovana prije pola stoljeća kako bi služila za javljanja iz SAD-a, sada je ukinuta. Zbog štednje sudbinu New Yorka prije su iskusila dopisništva iz Los Angelesa, Montevidea i Kanade.

– RAI nas i naše obitelji izbacuje na ulicu. Nemamo zdravstvenu zaštitu ni financijsku pomoć kao nezaposleni – izjavio je snimatelj Michele Capasso (64), koji je gotovo 40 godina radio na toj talijanskoj TV-postaji. Tvrtka RAI Corporation osnovana je u New Yorku 20. siječnja 1960. godine i bila je neka vrsta mosta između dva kontinenta za Talijane. U travnju 2012. tvrtka je zatvorena, a sva dobra, od kamera i reportažnih vozila preko aparata za satelitska spajanja do stolova i stolica, bit će na dražbi online od 7 sati ujutro 2. svibnja do 10 sati ujutro 3. svibnja. Glavna direktorica RAI-ja Lorenza Lei stavila je sve na prodaju.

Dopisnike RAI-ja, Dina Cerrija (za prvi program Tg1), Gerarda Greca (za drugi program Tg2), Giovannu Botteri (za treći program Tg3) i Olgu Cortese (za Rai News24), "kupit" će agencija Associated Press TV i nastaviti pružati novinarske usluge RAI-ju. Dakle, klasično dopisništvo nestaje, ali ostaju novinari koji će raditi uz pomoć televizijske strukture koja već postoji. Snimatelji, montažeri, ali i kamere te ostala aparatura preskupi su za održavanje u dopisništvu.

Komentara 10

JA
james49
12:34 27.04.2012.

I iz inih drugih VELIKIH gradova. Trošak tih dopisnika i snimatelja sigurno nije manji od 10.000$ po grlu mjesečno

WA
wahr
12:54 27.04.2012.

Nemamo zdravstvenu zaštitu ni financijsku pomoć kao nezaposleni ...................................................................................................................................... A 40 godina ste ispirali narodu mozak o blagostanju i dobroti Majcice Amerike?

DO
downunder
12:20 27.04.2012.

Glavno da HRT ima dopisnicu iz SAD-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije