Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA ISTOKU ZEMLJE

Talibani ubili dvoje ljudi jer su puštali glazbu na svadbi

REUTERS
30.10.2021.
u 17:48

Talibani su zabranili svu glazbu koja nije vjerska još u doba prošlog režima od 1996. do 2001.

Talibanski borci ustrijelili su dvoje uzvanika na svadbi jer su puštali glazbu, rekli su u subotu mjesni čelnici i očevidci, a taj je čin osudila talibanska vlada.

Osoba bliska žrtvama rekla je da je talibanska milicija zapucala na svadbi u gradu Sorhudu, na istoku zemlje, pošto je zatekla svatove da slušaju afganistansku glazbu te je dvije osobe ubila, a dvije ranila. Talibani su zabranili svu glazbu koja nije vjerska još u doba prošlog režima od 1996. do 2001.

Premda nova islamistička vlada još nije donijela nikakav zakon o tome, i dalje smatra da nevjerska glazba nije u skladu s islamskim zakonom.

"Mladi su puštali glazbu u drugoj prostoriji, trojica talibana su došla i pucala u njih. Dvoje ranjenih je u teškom stanju", rekao je očevidac.

Kazi Mulah Adel, glasnogovornik lokalne vlasti pokrajine Nangarhara potvrdio je izgred ne navodeći druge potankosti.

Glasnogovornik vlade u Kabulu Zabihulah Mudžahid nije potvrdio vjerodostojnost incidenta, ali je dodao da talibani ne odobravaju takvo nasilje.

VIDEO: Preko 10.000 švicarskih tvrtki traži radnike u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 11

XA
xaron
00:17 31.10.2021.

Oni su na rubu gladi i očekuju pomoč sa zapada a rade ovakva divljaštva.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:25 01.11.2021.

i ja sam bio nekoliko puta u svatovima gdje glazba nije bila bogznašta.. ali mi nije palo na pamet da pucam u njih...

BO
boris48astrid
19:42 30.10.2021.

te talibane treba pobit ko štakore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije