Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
negiraju povezanost

Talibani: Nismo postavili eksploziv na Bostonskom maratonu

eksplozija u Bostonu (1)
Reuters/PIXSELL
16.04.2013.
u 10:24

Vjerujemo u napade na SAD i njihove saveznike, no ovaj nismo počinili, kazao je član grupe Tehrik e taliban Pakistan (TTP) Ehsanulah Ehsan

Dan nakon terorističkog napada na Bostonskom maratonu u kojem je poginulo troje ljudi, uključujući osmogodišnjeg dječaka, a ranjeno njih 150, oglasili su se i pakistanski talibani te negirali povezanost sa slučajem.

– Vjerujemo u napade na SAD i njihove saveznike, no ovaj nismo počinili – kazao je član grupe Tehrik e taliban Pakistan (TTP) Ehsanulah Ehsan, javlja AFP. Teroristička organizacija preuzela je odgovornost za napad automobilom na Time Squareu 2010. godine, no kaže da u bostonski nije bila umiješana.

– S ovim eksplozijama nismo povezani, ali nastavit ćemo s napadima gdje god je to moguće – potvrdio je Ehsan.

SAD pojačava mjere osiguranja

Iako se još uvijek ne zna tko je počinio smrtonosni napad, američki predsjednik Barack Obama kazao je da će vlasti učiniti "sve da pronađu počinitelje''.

U međuvremenu su pojačane mjere sigurnosti u mnogim velikim američkim gradovima poput New Yorka, Washingtona, Los Angelesa, San Diega, Atlante i Las Vegasa.

Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg potvrdio je da je diljem New Yorka tisuću policajaca raspoređeno na svojim mjestima te da su protuteroristički odredi u punoj pripravnosti.

>>'Ideja napadača bila je izazvati paniku i stampedo gledatelja'

>> Sve o terorističkom napadu u Bostonu pročitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije