Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometne nesreće

Tako to rade u V. Britaniji: Za smrt na cesti u zatvor do kraja života!

London
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
15.10.2017.
u 13:15

Velika Britanija suočena je s velikim brojem smrtnih slučajeva u prometu pa se u britanskom parlamentu raspravlja o novim mjerama kako bi se smanjio broj žrtvava u prometu.

Maksimalna kazna za uzrokovanje smrti brzom vožnjom, utrkivanjem ili korištenjem mobitela u vožnji u Velikoj Britaniji mogla bi biti podignuta s 14 godina na doživotnu kaznu zatvora. Isto će biti i sa uzrokovanjem smrti vožnjom pod utjecajem opijata, piše Independent.

Velika Britanija suočena je s velikim brojem smrtnih slučajeva u prometu pa se u britanskom parlamentu raspravlja o novim mjerama kako bi se smanjio broj žrtvava u prometu. Čak 90 posto članova parlamenta smatra da bi kazne trebale biti strože od postojećih, a 70 posto njih smatra da bi to trebao biti doživotni zatvor.

- Temeljeno na ozbiljnosti najtežih slučajeva i na boli koju podnose obitelji žrtava, na maksimalnim kaznama za slične zločine poput ubojstva bez predumišljaja, namjeravamo uvesti kaznu doživotnog zatvora za one koji ubiju vozeći opasno i pod utjecajem alkohola i droge - kazao je Dominic Raab, britanski ministar pravosuđa.

Naglasio je pritom kako će se uvesti i veća zatvorska kazna za nanošenje tjelesnih ozljeda nesavjesnom vožnjom. Prošle je godine 157 vozača osuđeno zbog uzrokovanja nesreće sa smrtnim posljedicama, a 32-je ih je osuđeno zbog uzrokovanja nesreće sa smrtnom posljedicom zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droge. 

Komentara 35

BL
bljak007
14:15 15.10.2017.

E ali oni nemaju sudkinju Šupe, i Horvatibčiča, već ponos sudaca.

DU
Deleted user
14:16 15.10.2017.

Bez straha za povlaštene molim. Jer povlašteni će opet imati povlašteni status i sudstvo će donositi odluku kako njima netko sugerira. Dok će nekog bez povlaštenog statusa osuditi bez da okom trepnu.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:08 15.10.2017.

Zanimljiv prijedlog i upraf na tragu nečeg kaj ima smisla. Nije isto ak mladi vozač nepažnjom i neiskustvom skrivi nesreću il ak nalokani dripac s mobitelom na vuhu uleti sa 120 u križanje !!! Ovo drugo je ubojstvo kak godd ga određivali - nesvjesno, nenamjerno, iz nehaja....al je ubojstvo, a kazna nemre bit šest mjeseci društveno korisnog rada !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije