Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Volio bih da je drugačije i da možemo kupiti dionice Ine'

'SPECIJAL OBZOR 20.11.2012., Zagreb - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.  Photo: Boris Scitar/VLM'
Foto: Boris Ščitar
09.11.2013.
u 19:56

U tijeku su, podsjetimo, pregovori oko međudioničarskog ugovora, a MOL je nakon jučerašnje runde za stolom "zakuhao" objavom da priprema prodaju svog udjela.

Oko situacije koja je zaiskrila između hrvatske vlade i mađarskog MOL-a oko Ine oglasio se i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

- Sve je moguće. Nisam siguran da je ovo taktika već više vjerujem u to da je MOL dovoljno ozbiljna tvrtka i menadžment mora biti dovoljno ozbiljan da uđe u ovaj proces s otvorenim srcem i namjerama. Hoće li oni na kraju dobiti odgovarajuću cijenu ili postaviti neke rokove, vrijeme će pokazati. Ono što ja osobno neću dozvoliti je da se ni u jednom trenutku ugrozi pozicija Ine kao  regionalnog energetskog lidera, poručio je Vrdoljak gostujući u emisiji RTL Danas

U tijeku su, podsjetimo, pregovori oko međudioničarskog ugovora, a MOL je nakon jučerašnje runde za stolom  "zakuhao" objavom da priprema prodaju svog udjela. Vrdoljak kaže pak da se na sastanku nije dogodilo ništa spektakularno.

- Mi smo iznijeli svoje stavove i čvrsto iza njih stajali, kazao je Vrdoljak pojašnjavajući kako Vlada RH smatra da Ina mora poslovati po zakonima RH te da bez obzira što treba biti prema tržištu orijentirana tvrtka, i što poslovne rezultate treba ostvariti sukladno zahtjevima dioničara, mora ispuniti i strateške nacionalne ciljeve i interese, piše RTL. 

- Inzistirali smo na korporativnom upravljanju i da sljedeći put opet trebamo o tome razgovarati pa su kolege odlučile krenuti u proceduru, kazao je Vrdoljak. 

Premijer Milanović ranije je danas kazao kako je svima jasno da vlada ima pravo prvokupa, ali nema novac. I Vrdoljak je najavio da će se ta opcija raspraviti na Vladi pa dodao: 

- Tako bih volio da je sve drugačije i da možemo kupiti dionice Ine. 

Ključne riječi

Komentara 33

ML
Mary loo
20:37 09.11.2013.

Ova Vlada je "sposobna" samo još rasprodati ovaj paket dionica koji posjeduje i državi ostaviti 25 plus 1 dionicu...to je vjerojatniji scenarij,jer im rasprodaja svega ide jako,jako dobro...ništa drugo niti ne znaju

KR
kristov
21:05 09.11.2013.

Da, uistinu ova vlada razmišlja o prodaji i svog paketa, pa su sada malo zatečeni što su svoj dio najavili prodati Mađari. Čudim se kako je oporba, iz svih redova šutljiva i mislim da je ovo prilika povratiti jedan veliki strateški subjekt u svoje ruke. Ima načina. Slušajući najave, makar i prve i reakcije vlasti, oni su u grču i strahu, priznaju nemoć i slabost, novca nemaju, znanja nemaju, odgovornosti još manje, izlaza ne vide i osluškuju, hoće li se naći kakkav Rus koji bi dovezao pun Antonov novaca i iskrcao ovdje. Možda svi njuše sudsku odluku pa bi INA kao zrela kruška pala u ruke bez da plate iti jednog dolara. Jadna li im majka. IDEMO HRVATI, dijasporo, bogati Hrvati, idemo ponovno otkupiti naš ponos, evo u Domovinoi počinju se događati i pozitivne stvari, pamet imamo, novca imamo, do INA-e možemo!!

ST
stefj
21:54 09.11.2013.

Eh Vrdoljak, ponekad kaže previše, nije čudo što je on prvi na listi za smjenu, čim se vrati Čačić. Premalo laže, ponekad kaže i istinu, a takav u politici ne može opstati. Ako Hrvatska stvarno ima pravo prvokupa, to pravoo se do sada nikada nije spomenulo. Niti u pregovorima, niti na suđenjima, nigdje. A što se tiče same INA-e, da nije prodana MOL-u, propala bi. Bila je na rubu bankrota, nije bilo love za plaće. Skoro 40% zaposlenih radilo je u administraciji što niti jedna tržišna tvrtka ne može izdržati. Ako se vrati pod državne skute, opet će postati mjesto za uhljebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije