Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović: Vlada će pronaći najbolji način da zaštiti naše interese u Ini

Josipović u Zadru
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
09.11.2013.
u 13:08

Vlasnička struktura Ine mora biti takva da osigura hrvatske nacionalne interese, napomenuo je Josipović koji je u posjetu Zadru.

- Siguran sam da će Vlada pronaći najbolji način da zaštiti hrvatske interese, poručio je predsjednik Ivo Josipović komentirajući hrvatsko-mađarski prijepor oko Ine. U tijeku su, naime, pregovori hrvatske vlade i MOL-a oko izmjena međudioničarskog ugovora a Mađari su najavili da postoji mogućnost da svoj udio prodaju, piše portal 24 sata

- Ina je za Hrvatsku izuzetno važna tvrtka, koja ima perspektivu, iskustvo i kvalitetu. No, očito je da postoje razmimoilaženja između Vlade i MOL-a, ali vlasnička struktura Ine mora biti takva da osigura hrvatske nacionalne interese, napomenuo je Josipović koji je u posjetu Zadru. 

– Vlada je na dobrom putu i mora se uspostaviti zakonit način poslovanja koji je na korist kompanije, ali naravno i dioničara i države jer je Ina naša strateška kompanija. Namjere da se prodaju ili ne prodaju dionice, da se napravi ovo ili ono su modaliteti i siguran sam da će Vlada naći najbolji način da zaštiti hrvatske interese - izjavio je Josipović, pišu 24 sata

Ključne riječi

Komentara 9

ML
Mary loo
15:34 09.11.2013.

Kao i obično od Josipovića sve nedorečeno...ne bi se štel nikomu zameriti,jer to je jamstvo za dobivanje i slijedećeg mandata..tako nam i treba,zaslužili smo

ZB
zbuniceva
17:21 09.11.2013.

Kad čujem našeg finog školovanog umjetnički naprednog Predsjednika da daje ovakve izjave nemogu se oteti dojmu da sreća da ga mi imamo a ne druge zemlje. On bi ovakav pomirljiv i svima dobar sličan pomirljivi svima dobar govor održao ii da je Churchill dan nakon bombardiranja Londona ili u Srebrenici dan nakon pokolja, treba naći kompromis koji je dobar za sve strane. Blago nama.

ZB
zbuniceva
17:23 09.11.2013.

Pitam se dali je taj čovjek, uostalom ko i Milanović i svi prije njega ikad imao stav koji je čvrsto u korist samo Hrvatske države pa makar suprotne strane ostale nezadovoljne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije