Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna društva

Thule – nordijsku legendu ugradili u same temelje nacističkog režima

thule
22.07.2015.
u 17:00

Thule su mitove o superrasi iskoristili za politički uspon Adolfa Hitlera. Kukasti križ kao simbol nacizma njihovo je djelo

Jedno od tajnih društava novije povijesti koje je možda najmanje istraženo sigurno je Thule ili Thule Gesellschaft. Riječ je o društvu čiji su stavovi, razmišljanja i djelovanje ugrađeni u same temelje nacističkog režima, a blizak im je bio, iako ne postoje konkretni dokazi da je bio njihov član, i sam Adolf Hitler.

Nordijska Atlantida

Prema dostupnim podacima, društvo Thule 17. kolovoza 1918. godine osnovao je njemački okultist barun Rudolf von Sebottendorff, i to kao münchenski ogranak tajnog društva Germanenorden, odnosno Reda teutonskih vitezova, koji je osnovan 1912. godine. Neki drugi izvori govore kako ih je još 1910. godine osnovao Felix Niedner kao ekstremno nacionalističku organizaciju. Kako god bilo, službeno su u svojim počecima djelovali kao grupa za proučavanje njemačkih korijena i starina, a ime su uzeli po antičkoj Thuli koja je za grčke i rimske geografe bila najsjeverniju točku na Atlantiku.

Prema toj predaji, Thule je bila Atlantida nordijskog područja, ledeni otok bogate i moćne civilizacije koji je nestao pod valovima hladnog mora. Stanovnici koji su preživjeli spas su navodno pronašli na europskom kontinentu, i to na germanskom prostoru. Ovo je potaklo pripadnike društva Thule da se poistovjete s teutonskim plemenima koja su 9. godine porazila rimske legije u Teutoburškoj šumi kao nasljednici izgubljene superrase.

Navedena predaja bila je temelj njemačkih nacionalista s početka 20. stoljeća. Organizacija je vrlo brzo počela i javno pokazivati svoje stavove, pa svojim djelovanjem povezuje sve nacionalističke elemente tadašnje Njemačke, ali i šire. Osnivač tajnog društva Rudolf von Sebottendorf pokrenuo je novine pod nazivom Volkischer Beobachter (Promatrač naroda) kojima promiču antisemitske i nacionalističke teze.

Dietrich Eckart i Alfred Rosenberg vodeći su članovi društva za koje se sa sigurnošću može reći da su bili dio organizacije Thule i da su zapravo kreatori stvaranja teze o Arijcima kao potomcima drevnog naroda Thule koji imaju atletsko držanje, plavu kosu i plave oči. Članovi te rase predodređeni su da osvoje "životni prostor" na štetu drugih naroda koje smatraju manje vrijednima. Iz tih stavova jasno je vidljivo kako je tajno društvo bilo jedan od ključnih idejnih kreatora kasnije politike nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Osim toga, Eckart i Rosenberg izravno su poslije bili uključeni u stvaranje nacističke stranke.

Kao i svako tajno društvo, i Thule je imalo svoje specifične obrede i postupke inicijacije, pa su tako članovi Thulea morali za pristupanja društvu predočiti dokaz o svojim arijskim korijenima, i to kroz najmanje tri generacije. Postoje i podaci koji govore kako su članovi društva prakticirali obrede koji veličaju poganske običaje i ratničke vrijednosti starih Germana. No, iz današnje perspektive izgleda kako se iza mitologije i ezoterije skrivao ekstremistički politički projekt.

Inspiracija Hitleru

Jedan od posebno zanimljivih detalja vezan uz Thule svakako je kukasti križ (hakenkreutz), koji je Friedrich Krohn, član društva 1920., predlažio Hitleru kao zaštitni znak. Drevni indijski simbol sreće, svastika je bila i tradicionalni simbol Thora, nordijskog boga groma. Hitler ga je prihvatio i pretvorio u svima poznati simbol nacizma. Malo je poznat podatak kako je upravo von Sebottendorf autor pozdrava "Sieg Heil", kojim se poslije pozdravljao nacistički vođa.

Na samrti 1923. Eckart je poručio kako je Hitlera uveo u učenja tajne doktrine, otvorio njegove centre u viziji i pokazao mu načine komunikacije s moćima.

>> Lubanje i kosti iz kripti Yalea upravljaju SAD-om

Komentara 6

AN
anjacmirsa-
01:12 24.07.2015.

Pod utjecajem Haushofera Himmler je naredio Fredericku Hielscheru 1935 uspostavu Ahnenerbe. Felix Niedner je osnovao Thule udrugu 1910 ciji je istaknuti lider kasnije bio Rudolf Freiherr von Sebottendorff( isto clan Udruge Teutona) koji je neko vrijeme zivio u Istanbulu gdje gdje je osnovao tajnu zajednicu na bazi sufizma i freemasonstva.Pod nje-govom rukovodstvom ugusena je Bavarska komunisticko –cionisticka revolucija sa sredistem u Munchenu. Iz Thule udruge kasnije izrasta Njemacka Radnicka Stranka. Die-trich Eckart,poznati okultist, bio je clan unutrasnje elite Thule kao i Rudolf Hess i Hein-rich Himmler( obojica Zidovi kao i Goebels,Eichmann,Goering,von Ribben-trop,Globocnik,itd ) i on je uveo Hitlera u udrugu. Pod njegovim nadzorom Hitler uci metode upotrebe Vrila za kreaciju Ubermenchen.Hitler je posvetio “Mein Kampf” ( knjigu koji su drugi napisali) Eckartu.Iz ovoga bi trebalo biti potpuno jasno da su se tu vodile velike zakulisne igre okultnog karaktera. Iz memoara Brigitte Hitler( Hitler je imao 4 bra-ta) jasno se vidi da je Hitler boravio u Tavistocku( tu se nalazi tajni ogranak za poducav-anje podsvjesnih super-spijuna,(slicno americkom projektu MK-ultra) 1912-1913 gdje je programiran u engleskog dvostrukog agenta,”sleepera”. Isto tako je jasno navedeno,da iako je bio u Engleskoj, memorizirao je veliki broj njemackih pamfleta. Poznat je Hitlerov kontakt sa Alister Crowely (engleski sotonist) poznat po ritualnom zrtvovanju djece. Hit-lerova svastika okrenuta u naopakom smjeru ( kao i naopaka zvijezda i naopaki kriz) je simbol sotonizma.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:24 22.07.2015.

"Thule su mitove o superrasi iskoristili za politički uspon Adolfa Hitlera. Kukasti križ kao simbol nacizma njihovo je djelo" ----- "Drevni indijski simbol sreće, svastika je bila i tradicionalni simbol Thora, nordijskog boga groma.". ovaj "novinar" ima ozbiljnih problema sa elementarnom logikom. iz ovoga što je napisao i malom je djetetu jasno da je svastika porijeklom indijski simbol, a ne norveški. tuga i jad od "novinarstva"

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:17 22.07.2015.

Thulebani jedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije