Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sapunica

'Ta preljubnica nastoji me izbrisati iz Hollandeova života'

'Segolene Royal (2nd R), French Socialist Party member and Poitou-Charentes' regional president, arrives to attend a meeting for the Regional Council presidents at the Elysee Palace in Paris Septembe
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
12.10.2012.
u 21:30

Prva dama Francuske Valérie Trierweiler nije omražena samo četvrtini Francuza

Ako je itko s uživanjem dočekao knjigu La Frondeuse koja Valérie Trierweiler, sadašnju prvu damu francuske, nevjenčanu suprugu predsjednika Hollandea, prikazuje kao razvratnicu koja je istovremeno skakala iz kreveta u krevet visokopozicioniranih političara, bilo s lijeve bilo s desne strane političkog spektra, onda je to Ségolène Royal. I to ne bez razloga.

>> Prva dama Francuske: Priznajem, glupo je to što sam napravila

Ravnopravni partneri

Ne samo da je Trierweilerova bivšu Hollandeovu suprugu Royal koštala razvoda od čovjeka s kojim ima troje djece već joj je i svojom objavom na Twitteru, kojom je u jeku predizborne kampanje dala podršku Ségolèninom protivniku, pokopala šanse za osvajanjem mandata u francuskom parlamentu. Prije nekoliko dana objavljena knjiga za Ségolène Royal ima okus osvete, a osveta je najbolja kad se konzumira hladna i s odmakom.

– Ne samo da je preljubnica već Trieweilerova pati od sindroma Rebecca, kao i lik iz knjige Daphne du Maurier, opsjednuta je mnome kao prvom ženom svoga današnjeg partnera. Ona želi da se zaboravi da smo François i ja bili par, čak i legendarni par – ustvrdila je Royaleova, koja se tijekom braka s Hollandeom zajedno s njim kao tadašnjim suprugom uspinjala na ljestvici političkog uspjeha. A da su doista bili ravnopravni partneri i u političkom smislu, najbolje se vidi iz podatka da je Royaleova, u vrijeme dok je François Hollande bio predsjednik Socijalističke stranke, obnašala dužnost ministrice u francuskoj vladi.

Madame de Pompatweet

– Trierweilerova me pokušava izbrisati iz javnog života, to je pokušala i na Twitteru. Ipak, i ja i moja djeca sastavni smo dio Hollandeova života, a njena opsjednutost nije normalna – kaže Ségolène Royal.

Da Francuzi s njom slažu, vidi se iz dva pokazatelja. Prvi je ispitivanje javnog mnijenja koje pokazuje da Trierweilerovu pozitivnom ocjenjuje samo 27 posto stanovnika, što je katastrofalan rezultat. Drugi, još jači pokazatelj jest činjenica da su Trieweilerovoj mediji već dali nadimak Marquise de Pompatweet, posprdno je uspoređujući s omraženom ljubavnicom kralja Luja XV. koja se također plela u politički život. Umjesto da se pritaji, Trieweilerova je sad napravila još jednu pogrešku – tužila je autora knjige sudu.

– Do sada je samo Carla Bruni tužila novinare, i to je Sarkozyja stajalo popularnosti. Hollande je obećao raskinuti sa Sarkozyjevom praksom, no sada se vidi da to nije tako – kažu na radiju Europa 1.

Komentara 4

DU
Deleted user
22:00 12.10.2012.

mi smo cirkus, ali ovi u francuskoj su magistri za nas,,

PE
peugeot
23:15 12.10.2012.

Zivim jako dugo u Francuskoj (Pariz) i mislim da sam proniknuo u mentalitet Francuza. Sto se pak tice, Ségolène i Valérie, obje su inteligentne i veoma ambiciozne. Svakako, da je apsolutna prednost na strani Ségolène jer je ona 2007. godine takoreci "za prsa" izgubila predsjednicku utrku sa Sarkozyjem. Valérie potice iz jako siromasne porodice i sve sto je postigla uspjela je postici svojom prodornoscu. Bila je "grand reporter" (veliki reporter) u svjetski poznatom nedjeljniku "Paris Match". Politicki novinar. Kao takva intervjuisala bi cesto politicare na visokim pozicijama. Dosla je tako i do bivseg ministra Patrick-a Devedjana s kojim je prosla (kako pise u cetvrtak izasloj knjizi) veliku ljubav. Trazila je od njega da se razvede od supruge, ali on nije bio spreman na taj skok i rekao joj je -ne. Onda je uskocila u krevet Hollandeu i ucinila ona sto nije uspjela sa Patrickom - slomila mu je brak. Ségolène je u ovom slucaju apsolutno u pravu. Valérie doslovno "gazi preko leseva" da bi dosla do naumljenog cilja. Hoce da se priblizi Hollandeovoj djeci (cetvoro djece sa Ségolène) ali djeca nece s njom nikakav kontakt.

VE
velikazmija
23:16 12.10.2012.

dva su naslova za ovaj šesterokut --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije